PSG - Liverpool: Mbappé-Neymar-Cavani vs. Salah-Mané-Firmino

2018-11-28
A PSG és a Liverpool találkozója a BL szerdai játéknapjának csúcsmeccse. Neymarék az idegenben botladozó Liverpoolt fogadják, viszont a Vörösök otthon elkalapálták a franciákat, így izgalmas meccsre van kilátás.

PSG - Liverpool

Online sportfogadás tipp: A PSG-nek lesz több kaput eltaláló lövése

Unibet odds: 1,40

Kezdés: 2018.11.28. 21:00

 

A C csoportban elég nagy a zűrzavar. Az előző körben a Liverpool kikapott a Belgrádtól, így minden előzetes elképzelés borult. Még a szerb együttes is továbbjuthat, ami kisebb csoda, tudván azt, hogy a Napoli, a Liverpool és a PSG a másik három rivális. Egy 'nagy' mindenképp repül, de papíron kettő is búcsúzhat.

A tippünk

A Liverpool ebben a BL-idényben nem ugyanazt hozza, mint amit Klopp csapatától megszoktunk. De igazából a bajnokságban sem. Épp a PSG elleni 3-2-es siker volt az utolsó alkalom, amikor komoly csapat ellen focizni mert a Liverpool. Azóta viszont szó szerint semmi, a Liverpool nemhogy nem kezdeményező, de mondjuk ki, defenzív csapat lett.

Valószínűleg nem tudatosan, de a Salah-Mané-Firmino trió azért idén szürkébb, és ez tény. A PSG csatártriója a Ligue1-ben 30 gólnál tart, a Vörösök triója ennek a felét hozta össze. Persze ezek csak számok, azért a Premiershipben az ellenfelek magasabb szintet képviselnek, ezt is el kell mondani.

Viszont a BL-ben az ellenfelek közösek. A Liverpoolnak pedig idegenben nem megy, eddig két meccsen egy gólt sem sikerült összehozni. Nápolyban 1-0-ra kapott ki a Klopp csapat, elképesztő adat, de a kaput sem sikerült eltalálni. Aztán a Zvezda elleni 2-0-ás zakó még cikibb, itt közel 70 percet kellett várni arra, hogy Salahék legalább a kaput eltalálják, miközben a Zvezda korán előnybe került. Végül Szerbiában 4 kaput eltaláló lövést összehozott a Liverpool, de mit sem ért.

Na, Párizsban ennek a Zvezdának lőtt hat gólt a PSG, és most tessék kapaszkodni, a konkrétan kaput eltaláló lövések száma 17 volt, ami valószínűleg rekordgyanús. Ráadásul az UEFA statisztikusai tényleg szigorúak, szóval ez brutálisan magas szám. Majdnem 5 percenként kapura zúdítottak Mbappéék egy lövést, és emellett rengeteg ment mellé is, meg halt el blokkban.

A PSG eddigi két hazai meccsén 23 kaput eltaláló lövést hozott össze, miközben a 'pool idegenben mindössze 4-et.

A PSG a Zvezda ellen például hattal több lövést küldött kapura, mint tette azt a Liverpool hazai pályán. Szóval a számok alapján ennek a tippnek jönnie kell, mert a PSG erősen orrmotoros, míg a Liverpool van Dijk és Alisson érkeztével, kettejük integrálásával sokkal kiegyensúlyozottabb lett. Régebben a 'poolnak rendre 4-5 gólt kellett lőni, mert rendre kapott is párat. Most már stabil a védelem, a védekezés, így a lőtt gólok száma redukálódott. A PSG legyőzése óta a nagyobb csapatok ellen a Liverpool nem játszik igazán jól, főleg nem szemre szépen és tetszetősen, de a korábbi évekből megszokott őszinte focit sem sűrűn látjuk már.

A PSG-nél Mbappé és Neymar hétvégén pihent, de ma mindketten ott lesznek Cavani mellett. A párizsi együttes csak 3. a csoportban, de ha ma nyer, akkor vélhetően tovább is jut, mert a gólkülönbsége nagyon rendben van, a 6. körben pedig a Liverpool-Napoli találkozón minimum az egyik csapat, de lehet mindkettő pontokat veszít. Azt meg nehéz elképzelni, hogy a Zvezda a Liverpool után a PSG-t is legyőzi, főleg nem, ha láttuk a 6-1-es találkozó egyoldalúságát.

Címkék: sportfogadás, tipp,