PAOK - Vidi FC: Husztiékra mindig számíthatunk büntetőlapok szempontjából

2018-10-25
A Vidi ismét az EL-ben lép pályára, Szalonikiben ideális körülmények között várja a PAOK elleni összecsapást. Husztiék egyelőre nem szereztek pontot, de előbb-utóbb ennek is eljön az ideje.

PAOK - Vidi FC

UEFA Európa Liga - 3. csoportkör

Online sportfogadás tipp: Vidi büntetőlapjai 2,5 felett

Unibet odds: 1,86

Kezdés: csütörtök, 21:00

 

A fehérváriak idén másodszor lépnek pályára a hellének földjén. Szalonikiben a PAOK ellen sem a Vidi az esélyes, de igazából komolyabb teher sincs a magyar csapaton, ez pedig mindenképp előny. Ráadásul a Vidire is jellemző, ami igazából közhely, hogy jó csapat ellen jobb játszani. Emlékezzünk csak a nyári Dudelange elleni szenvedésre, Aztán ehhez képest pl. a Chelsea ellen idegenben csak egy gólocskával volt jobb a londoni csapat, ami több, mint vállalható.

A tippünk talán sokaknak sablonosnak tűnik, de egyszerűen nincs értelme változtatni a jól bevált szokáson, hisz profitábilis. Ha Vidi FC, akkor büntetőlapok. A BATE ellen is húztuk, hogy lesz büntetőlap dögivel, aztán lett. Akkor a dán spori hetet osztott ki, hat sárga mellett a piros is villant. A Chelsea elleni EL-találkozón a mi tippünk a kevés gól volt, de a fehérváriak azért ott is gyűjtötték a lapokat.

A BL play-off körében az AEK ellen így alakultak a mérkőzések büntetőlapok szempontjából:

  • Vidi FC - AEK: 4 sárga lap - 2 piros lap
  • AEK - Vidi FC: 8 sárga lap - 2 piros lap

Az athéni összecsapás nem picit volt paprikás, de ne csodálkozzunk rajta, hatalmas volt a tét. Nem sikerült a bravúr a Vidinek, de mindent megtett, ahogy meg fog este is. A 8 sárgából 6-ot is a fehérváriak kaptak. A tippünk az, hogy legalább a felét, azaz hármat a PAOK ellen is begyűjtenek Husztiék.

Egyszerűen 'papírforma tipp', látjuk, hogy a Vidi nem egy finom csapat. Keményen játszanak a fehérváriak, és ebbe benne van némi durvaság is. Nem szándékos foultok ezek -vagy nem mindig- de azért Husztiban ott van a kisördög, rendre besárgul. Például az AEK elleni idegenbeli találkozón besárgult Nego és Nikolov, akik a vonalak mellett játszottak, támadó és védekező feladatuk is volt. Kapott sárgát Juhász Roli belső védőként, kapott Hadzic, mint ütköző-labdaszerző középpályás. Azon a poszton ez a 'minimum'. Ha mondjuk Pátkai játszik, ő is kapott volna. Fiola szintén besárgult, nála is mindig benne van a pakliban. Az ún. erős oldalon sokkal többször sárgul be, mint a másik szélen Stopira, de ez ellenfél-függő is. De Fiola mindig nagy akarással játszik, segíti a támadásokat, és amikor az ellenfél kontrával próbál megindulni, gyakran csak szabálytalanság árán tudja megállítani a szárba szökkenő támadást.

Szalonikiben valószínűleg lesznek nézők, sőt szurkolók, biztosan hangulatos találkozó lesz. Ezeken a meccseken pedig könnyű túlpörögni, és a Vidiben akad pár spíler, aki erre hajlamos. De így van ez rendjén, egy ilyen PAOK elleni találkozóra nem lehet odaállni feltartott kézzel. Jó meccs lesz, ahol a Vidi valószínűleg megint begyűjt 4-5 lapot.

A játékvezető az ukrán Yevgen Aranovskij lesz, aki eléggé adakozó kedvében van. Legutóbbi EL-meccsén 9 sárgát villantott fel, utolsó bajnokiján 6 sárga mellett 2 pirosat is felmutatott. Fura lenne, ha pont a Vidit nem szórná meg lapokkal, ráadásul a PAOK csapatában két ukrán légiós is kezdőként juthat szóhoz, ők biztos noszogatják majd a honfitársukat...

Címkék: sportfogadás, tipp,