Ötvenezres átlagnézőszám az eddigi meccseken

2014-06-18
Eddig átlagosan 50 ezren látták a helyszínen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit.

 

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint az első 17 találkozót átlagban 50 380 szurkoló tekintette meg a stadionokban, ami némileg meghaladja a 2010-es vb statisztikáját. Dél-Afrikában az egész torna során 49 670-en voltak meccsenként.

 

Az abszolút nézőrekordot az 1994-es egyesült államokbeli világbajnokság tartja 69 ezres átlaggal.

 

Érdekes, hogy a brazíliai vb-n eddig mindössze három meccset rendeztek telt házzal: a nyitómérkőzést Brazília és Horvátország között (62 103), majd a Németország-Portugália összecsapást (51 081) és a keddi Brazília-Mexikó (60 342) találkozót.

  
Úgy tűnik egyébként, hogy azt az általános nézetet, amely szerint az Egyesült Államokban nem szeretik a labdarúgást, ideje felülírni. 
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tájékoztatása szerint az amerikai válogatottnak van a második legnagyobb szurkolótábora a helyszínen, egyedül a házigazda Brazília tud több drukkert felvonultatni.
 
Az Egyesült Államokból érkező szurkolók 198,208 jegyet vásároltak a tornára, de a találkozókra kilátogató drukkereknél  jóval többen tartózkodnak a világbajnokságnak otthont adó városokban, hiszen sokan a riói Copacabana Beachen vagy bárokban és kivetítőkön követik az eseményeket. A Ghána elleni 2-1-es győzelem még egy lapáttal rátett az amerikaiak vb-őrületére.
 
Forrás: MTI
Címkék: labdarúgás,