Öt magyar csapat lép pályára az európai kézilabda kupákban

2013-03-14
A BL-ben a nőknél a Győr és a Fradi, a férfiaknál a Szeged és a Veszprém, míg a KEK-ben a Vác lép pályára hétvégén.

 

A hétvégén eldől, hogy - a sorozatban először - lesz-e két magyar csapat a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A Veszprém és a Szeged számára a kieséses szakasszal folytatódik a férfi BL, a Vác pedig igyekszik megtartani minimális előnyét az Issy Paris-val szemben a női KEK negyeddöntőjében.

 

Az FTC-Rail Cargo Hungariánál Zácsik, Pena és Deáki sérült, és nélkülük kellene nyerni Zvenyigorodban szombaton, hogy maradjon esély a négy közé jutásra. Az első három középdöntős forduló után még százszázalékos, ám azóta két vereséget begyűjtött zöld-fehérek abban az esetben jutnak tovább, ha a záró fordulóban több pontot szereznek az orosz csapat vendégeként, mint amennyit a Valcea otthon a Krim Ljubljana ellen, illetve ha nyernek Oroszországban, és a Valcea legalább 15 góllal bizonyul jobbnak a Ljubljanánál.

 

A Győri Audi ETO KC már biztos elődöntős, ráadásul csoportelsőként, így aztán szombaton a saját közönségét kiszolgálva illik nyernie a sereghajtó Randers ellen.

 

A férfi BL nyolcaddöntőjében a Final Fourba jutást célként kitűző MKB Veszprém - mint csoportelső - a spanyol Ademar Leónt kapta ellenfélnek, és a magyar bajnoknak van miért törlesztenie. Tavaly a rivális az utolsó pillanatokban lőtt góllal jutott tovább ugyancsak a 16 között rendezett párharcban.

 

A másik magyar érdekelt, a Pick Szeged a mezőnyben egyedüli százszázalékos lengyel Kielcével csap össze. A Tisza-partján az nagy fegyvertény volt, hogy az együttes továbbkerült a csoportból, ugyanakkor Skaliczki László vezetőedző szerint így is van esélyük, de ehhez hibátlanul kell játszani az első felvonásban, hazai pályán.

 

A női KEK-ben - amelynek utolsó két kiírását az FTC nyerte - a Vác van nehéz helyzetben, miután az Issy Paris-t csak 24-23-ra sikerült legyőzni.

 

női BL, középdöntő 6. (záró) forduló:

I. csoport:

Győri Audi ETO KC-Randers (dán), szombat 16.00

Larvik (norvég)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), szombat 17.45

 

Az állás: 

1. Győr 10 pont

2. Larvik 6

3. Podgorica 3

4. Randers 1

 

II. csoport:

Zvezda Zvenyigorod (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria, szombat 14.00

Oltchim Valcea (román)-Krim Ljubljana (szlovén), vasárnap 18.00

 

Az állás:

1. Ljubljana 8 pont

2. Valcea 6 (131-122)

3. FTC 6 (136-143)

4. Zvenyigorod 0

 

A csoportok első és második helyezettjei jutnak az áprilisi elődöntőbe, ahol az I. csoport 2. helyezettje a II. csoport 1. helyezettjével és I. jelű kvartett győztese a II. csoport másodikjával találkozik.

 

férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

Pick Szeged-Kielce (lengyel), vasárnap 15.00

Ademar León (spanyol)-MKB Veszprém, vasárnap 17.00

 

női KEK, negyeddöntő, visszavágó:

Issy Paris (francia)-Vác, péntek 19.30

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,