Öt év börtönbüntetést kaphat a csúsztatásért

2022-08-03
Öt év börtönbüntetésre számíthat egy férfi, akit csaláson kaptak egy Lake Tahoe-i kaszinó craps asztalánál.

 

A 44 éves Guramarpreet Singh Kang a múlt héten beismerte a Kerületi Bíróságon, hogy 2020 szeptemberében csalt a Hard Rock Hotel and Casino-ban.

 

A bírósági dokumentumok szerint Kang csúsztatta a kockát ahelyett, hogy dobta volna. Ez a minden kaszinó által tiltott manőver tulajdonképpen annyit tesz, hogy a játékos úgy helyezi el a kockákat a kézben, hogy egy vagy két kívánt szám felfelé nézzen, majd a kockák közül legalább az egyiket a filcre csúsztatja ahelyett, hogy mindkettőt eldobná. Ez a csúsztatás persze nem mindig működik, de a gyakorlott játékosok jelentősen növelhetik a nyerési esélyeiket. Ha csak egy számot csúsztatnak, az általában a hatos, mivel két hatos 30-szoros nyereményt fizet.

 

A játék szabályai értelmében „jóhiszeműen” kell eldobni a kockát, úgy hogy az visszapattanjon az asztal hátsó faláról, hogy ezzel maximalizálják a véletlenszerűséget. Míg a falhoz nem érő dobások, vagy amelyekben az egyik kocka véletlenül elcsúszik, elfogadhatók lehetnek, valamennyi USA tagállam szerencsejáték-joghatósága érvényteleníti azokat a dobásokat, amikor láthatóan szándékosan csúsztatják a kockát.

 

Bár Kang esetének részleteit nem hozták nyilvánosságra, a legtöbb csúsztató az első szabálysértés után figyelmeztetést kap, majd két-három csúszás után elküldik az asztalról, és esetleg a kaszinóból is. A játékról készült felvételek áttekintése után a kaszinó dönthet úgy, hogy büntetőjogi vádat emel.

 

2011-ben volt egy hasonló eset, akkor Leonardo Fernandezt és Veronica Dabult letartóztatta, majd beperelte a Wynn Las Vegas. A létesítmény visszaigényelte azt a 700.000 dollárt, amelyet a vád szerint a pár illegálisan nyert az egy hónapon át tartó kockacsúsztatás során. A csalásban több cinkos is részt vett, akik elterelték az osztók figyelmét, miközben a kocka csúszott.

 

Hogy a mostani esetben Kang mekkora összeget nyert, és hogy vajon volt-e cinkostársa, nem ismert, de a hírek szerint 1-5 évnyi börtönbüntetésre és 9.450 dolláros pénzbüntetésre számíthat az augusztus végi ítélethirdetésen.

 

Címkék: csalás, kaszinó,