Ostinato hatodik lett Dubaiban (videóval)

2013-01-25
Jobb eredményben reménykedtünk, de a lehetőségek továbbra is adottak egy szebb folytatáshoz.

 

Hatodik helyen ért célba első meydan-i versenyében Ostinato. A magyar tréningben álló ötéves mén kimondottan rosszul kapta el a start pillanatát, így rögtön a futam az elején jó néhány hosszas hátrányt szedett össze az élen haladókkal szemben.

 

Az első háromszáz méter megtétele után változott a verseny képe, hisz a Kieren Fallon által lovagolt Ostinato - megkerülve szinte az egész mezőnyt - már a második helyen galoppozott, közvetlenül a vezető Elderly Paradise mellett. A finisre fordulva még mindig ők ketten diktálták az iramot, de míg Ostinato fáradni látszott, addig a belga Christophe Soumillon vezérelte makaói színekben versenyző telivér újítani tudott, s végül magabiztos győzelmet aratott a 2000 méteres viadalon.

 

Második helyen Jamr (Andrie de Vries) végzett, harmadik pedig kisebb meglepetésre High Twelve (Richard Mullen) lett. Kovács Sándor idomítottja hat hosszt kapott a győztestől.

 

Ha Ostinato a korábban közzétett menetrend szerint folytatja Dubaiban, akkor legközelebb február 14-én egy 2400 méterre kiírt 175ezer amerikai dollár összdíjazású gyeppályás versenyben állhat starthoz.

 

Címkék: lóverseny,