Összeesküvés-elmélet: Leadhatja a pontokat a Manchester City?

2018-03-01
Február 25-én a Manchester City a Ligakupa fináléjában 3-0-ra legyőzte az Arsenal együttesét a Wembley-ben. Csütörtökön ismét találkoznak, az elnapolt bajnokit pótolják a felek, ahol szerintünk sanszos a meglepetés.

Arsenal - Manchester City: Egy-két ok, ami miatt nem lepődnénk meg a meglepetésen csütörtök este

Szögezzük le, közel sem biztos, hogy igazunk lesz. Az egyszeri sportfogadó gondolkodhat úgy, hogy pár napja simán 3-0-ra nyert az egyik csapat, akkor miért ne nyerne ismét. De tényleg, miért ne?

Az egyik ok, hogy a Citynek nagyon kellet az a győzelem. Ugye az FA Kupában, - ami sokkal többet ér presztízsben és pénzben is - a Manchester City kikapott a harmadosztályú Wigantől, így ott nem folytathatja a menetelést. A City legtöbb focistája többet ér, mint az egész Wigan, szóval az komoly égés volt. A ligakupa-fináléra így nagyon összekapták magukat Guardiola fiai, és maga Pep sem szórakozott, a legjobb csapatát küldte pályára. Nyert is a City, méghozzá simán 3-0 arányban, így már tuti, hogy nem zárja trófea nélkül az idényt.

Közhely, de ettől még igaz: minden meccs más

A Manchester City magabiztosan vezeti a bajnokságot. Az előny 13 pont a Man. Uniteddel szemben, ami tetemesnek mondható. Sokáig Agüeróék sebezhetetlenek voltak, aztán a Liverpool megcsapta a City-t, azt követően pedig jött már a Burnley elleni 0-0 a bajnokságban, és a fájó FA Cup-zakó a Wigan ellen. Azt nem lehet mondani, hogy a manchesteri csapat hajója léket kapott, de az igenis tény, hogy sebezhető lett az együttes.

Özil jó játékára nagy szükség lesz a City ellen (forrás: wikimedia)

 

Összeesküvés-elmélet, amire valaki vagy vevő, vagy nem: Viszont tény, hogy a Citynek kellett egy gyógyírt jelentő Ligakupa-siker, míg az Arsenal együttesének inkább 3 bajnoki pont kéne. Talán nem is kell tovább magyarázni...

Aztán egy újabb indok: A City hétvégén sem akármilyen találkozót játszik majd a bajnokságban, hisz otthon fogadja a Chelsea csapatát. Guardiolának észnél kell lenni, hogyan osztja be kulcsjátékosai erejét. Például simán lehet, hogy Agüero sem kezd. Benne van, hogy a Stones-Laporte páros kezd a védelem közepén Otamendi és Kompany helyett. Viszont az a Stones-Laporte páros aligha összeszokott. Walker is pihenőt kaphat, szóval simán előfordulhat, hogy a ligakupa meccsükhöz képest a City védelme 3, de akár 4 helyen is változhat. Kevin de Bruyne-t sem lehet végtelenségig 'használni', így a mi megérzésünk, hogy Guardiola azért szokásával ellentétben alaposan felforgatja majd az Arsenal elleni kezdőt.

Wenger a hazai oldalon a lehetőségeihez képest a legerősebb kezdőt küldheti pályára. Ha a csapat most nyer, hétvégén pedig hozza a kötelezőt a Brighton ellen, akkor mindjárt ott tartunk, hogy megint reális esély mutatkozik a top4-be kerülésre. Ez a top4-es pozíció rendkívül fontos lenne, hisz akkor indulhatnának az Ágyúsok a BL-ben. Ha nem sikerül a legjobb négyben zárni, akkor csak az Európa Liga-győzelem érhet BL-főtáblát jövőre.

Otthon ritkán botlanak az Ágyúsok

Egyébként Özilék otthon 13 bajnokiból csak egyet veszítettek el, ami azért nem rossz. Ok, hogy a City kiemelkedik a mezőnyből, de fogható. Ráadásul picikét el is kényelmesedhet, mert csak ott van a fejekben a pár nappal ez előtt játszott 0-3, gondolkodhatnak úgy a vendégek, hogy majd rúgunk pár gólt megint. Igen ám, viszont Aubameyangékat pont felpaprikázhatja a 0-3-as zakó a Ligakupa fináléjában, és maguknak, valamint a közönségnek is bizonyítani szeretnének. Elvileg a Citynél Fernandinho mellett Mendy sem játszhat ma, így a szűrő szekciót illetően nem igazán tud rotálni Pep, megint Gündogannak kell megoldania (egyedül) a piszkos munkát.

A tipp

Papíron jobb a City, de ezt a mérkőzést nem papíron fogják játszani, hanem az Emiratresben. Egyébként, ha már Emirates, akkor beugrik nekünk Mansour bin Zayed Al Nahyan neve, aki pedig a Man. City tulajdonosa. Szóval a tippünk hazai siker vagy döntetlen (2.18), akár bunda lesz, akár nem. Egyébként a sima hazai siker 4.70-es szorzóval fogadható az unibeten, akik szeretik a rizikósabb tippeket, ezzel az opcióval is megpróbálkozhatnak kisebb tét mellett.

Kezdés csütörtökön 20:45-től, a Spíler TV-nek köszönhetően pedig élőben megnézhetjük, hogy pár nap után most már bajnokin mire megy egymással az Arsenal és a Man. City.

Címkék: sportfogadás, tipp,