Oscar-díj – a fogadóirodák szerint a Lincoln kapja a Legjobb Film díjat

2013-01-15
Küszöbön a 85. Oscar-díj átadása, így nem csoda, hogy nem csak a hollywoodi gépezet, hanem a fogadóirodák is a február végén csillogó pompával megrendezett eseményre készülnek.

 

Múlt hét végén Los Angelesben nyilvánosságra hozták a jelöltek listáját. Idén Steven Spielberg Abraham Lincoln amerikai elnökről szóló filmje tarolhatja a legnagyobbat, hiszen 12 kategóriában jelölték, például a Legjobb Film, a Legjobb Férfi Színész, a Legjobb Rendező és a Legjobb Adoptált Forgatókönyv kategóriában. 

 

A legjobb film díjáért kilenc alkotás van versenyben, többek közt a Lincoln, a Pi élete, A nyomorultak és a Szerelem című filmek. A fogadóirodák egyöntetűen és egyértelműen a Lincolnt találják a legesélyesebbnek, az erre fogadóknak csupán 1.26 (Nordicbet) - 1.36-szoros (Expekt) nyereményt kínálnak. A másodfavorit Argo-akció már jobban megosztja az irodákat, a legkisebb odds itt 4.50 (Expekt), míg a legnagyobb 11.00 (Titanbet). Legkevésbé a Django elszabadul győzelmét várják az irodák, ha mégis így lesz, az erre a filmre fogadók markát minimum 50-szeres (Paf), de akár 200-szoros (Betfair) nyeremény is ütheti.

 

A legjobb férfi főszereplő díjára is egyértelmű jelöltjük van az irodáknak: az odds-mesterek szerint Daniel Day-Lewis, a Lincoln főszereplője a legesélyesebb. Az ő győzelme esetén a Paf fizeti a legkisebb nyereményt (1.05), de a legbőkezűbb iroda is csak 1.16-os nyereményszorzót kínál (Betfair). Ebben a kategóriában második legesélyesebbnek Hugh Jackmant, a Nyomorultak férfi főszereplőjét tartják az irodák, az ő győzelme 8.80 (ComeOn) - 12.00 (Betfair) odds mellett fogadható. Legkevesebb sanszot Bradley Coopernek, a Napos oldal főszereplőjének adják, rá a Nordicbet adja a legkisebb (17.00), a Betfair pedig a legmagasabb oddsszot (50.00)

 

A legjobb színésznő kategóriában két hölgy is esélyesnek mondható az irodák oddszai alapján. Jelenleg Jennifer Lawrence, a Napos oldal című filmben főszereplője a favorit (1.55), másodfavoritként pedig Jessica Chastain (Zero Dark Thirty) fogadható (2.60). Az irodák nem sok esélyt látnak a valaha volt legfiatalabb jelölt, a mindössze kilenc éves Quvenzhane Wallis győzelmére, aki a Messzi dél vadjaiban nyújtott kitűnő alakítást - ha mégis borul a papírforma,  akár 35.00-szoros (ComeOn) nyereményt is bezsebelhetneki a kislányra fogadók.

 

A legjobb rendező személyében is egyetértenek az irodák - egyöntetűen Steven Spielberg győzelmét várják, 1.20 - 1.25-ös nyereményszorzóval. Második legkisebb oddsszal Ang Lee, a Pi élete rendezője fogadható, az ő győzelme esetén legkevesebb 5-szörös (Nordicbet), de akár 9-szeres (Betfair) pénzt is kaphatnak a rá fogadók. Legkevésbé Benh Zeitlin győzelme valószínű az irodák ajánlatai alapján, a rá fogadók minimum 26.00-szoros (Sportingbet), de akár 44-szeres (Betfair) pénzt is kaphatnak.

 

A díjátadó gálát február 24-én tartják Los Angelesben, a show házigazdája Seth MacFarlane lesz. Érdekesség, hogy ő is szerepel a jelöltek között, mégpedig a Ted című film betétdala révén, amely kategóriájában többek között Adele James Bond-dalával, a Skyfall-lal versenyez.

 

Címkék: fogadás,