Őrület! Hosszú Katinka rövidpályás világcsúcsot úszott 200 vegyesen

2013-08-07
A világbajnokság végén saját bevallása szerint is kimerült Hosszú Katinka az eindhoveni versenyen 2:04.39 perc alatt ért célba, ez 21 századdal jobb az eddigi rekordnál.

 

A Vasas SC kiválósága a 25 méteres medencében zajló verseny délelőtti selejtezőjében 2:04.39 perc alatt ért célba, amely 21 századdal jobb az eddigi rekordnál - derül ki a viadal honlapjáról. Az előző csúcsot az amerikai Julia Smit tartotta 2009. december 19. óta 2:04.60-nal.

"Mivel iszonyú jó formában vagyok, úgy mentem oda, hogy oké, akkor nyomom, de kételkedtem, hogy előfutamban meg tudom-e csinálni. - idézte Hosszú Katinkát a hazai sportági szövetség, a MÚSZ honlapja. - Aztán végigjöttem, elég jó úszás volt, beértem, akkor írták ki, hogy új világcsúcs. És akkor kezdett el mindenki üvölteni... Nagyon örülök, hogy sikerült, remélem, este megint megjavítom, mert szerintem tudok ennél kicsivel jobbat is. Ez olyan reggeli úszás volt..."

 

Mögötte az eindhoveni selejtezőben két további barcelonai vb-induló magyar végzett a második és harmadik helyen, s biztosította helyét az esti nyolcas döntőben: Verrasztó Evelyn (2:18.01) és Jakabos Zsuzsanna (2:08.32).

Hosszú a katalán fővárosban, normálmedencében ebben a számban, továbbá 400 m vegyesen lett világbajnok, míg 200 m pillangón bronzérmet szerzett.

 

A kétnapos hollandiai viadalon a spanyolországi világbajnokság számos jeles résztvevője ott van, köztük a 200 méteres férfi mellúszás immár háromszoros vb-aranyérmese, Gyurta Dániel is.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: úszás,