Oroszország rászállt a Google-re illegális reklámok megjelentetéséért

2014-12-12
Oroszország figyelmeztette a Google elöljáróit, hogy adminisztratív bírságok kiszabása elé néznek, amennyiben nem akadályozzák meg azt, hogy az online szerencsejáték reklámok eljussanak az orosz állampolgárokhoz.

 

A Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat (FAS) csütörtöki jelentése szerint egy Google felhasználó jelentett be panaszt azzal kapcsolatban, hogy tiltott szerencsejáték reklámot látott a Google kereső használata közben. 

 

A Google azzal védekezett, hogy a  reklámkihelyezők teljes lendülettel azon dolgoznak, hogy különböző módszerekkel támadható réseket találjanak az AdWords szűrőin, és néha sikerrel is járnak.

 

A Google nemcsak figyelmeztetést kapott azzal kapcsolatban, hogy jobban figyeljen a védelemre, hanem a FAS azt is közölte, hogy eljárást indít a cég ellen, aminek a bírságvonzata 100.000 rubeltől félmillió rubelig (400 ezer forint – 2,1 millió forint) terjedhet.

 

Vicces elgondolni, hogy amennyiben nem sikerül megrendszabályozni az óriáscéget, a FAS vezetői egészen Kaliforniáig repülhetnek, ahol anyanyelvükön vitathatják meg problémáikat az orosz születésű Google alapító Sergey Brin-nel. :)

 

Címkék: piaci információ,