Oroszország - USA: Ezen a vb-n sem maradhat el a 'klasszikus'

2019-05-22
Oroszország és az Egyesült Államok válogatottja 2013 óta minden jéghoki vb-n találkozott a 2018-ast kivéve. A keddi meccsek után kiderült, idén sem kerülik el egymást.

Oroszország - USA

/Jégkorong  világbajnokság - negyeddöntő/

Online sportfogadás tipp: Oroszország nyer

Unibet odds: 1,46

Kezdés: 2019. 05. 23. 16:15

 

Az előző jégkorong-világbajnokságon Oroszország idejekorán kiesett, így elkerülte egymást USA és Oroszország. A 2019-es tornán már ismét találkoznak, hisz az oroszok maximális, 100%-os teljesítménnyel nyerték a csoportjukat, oktatták a mezőnyt. Ovechkinék hét meccsből hetet nyertek, még a svédek elleni utolsó tét nélküli találkozót is behúzták. Ott kedden az első, langyosabb harmad után 6-0-ra nyerték a középső játékrészt, így az is belefért, hogy a záró harmadot ismét elbukják 3-1 arányban. Oroszország nem minden találkozóján adott ki magából 100 %-ot, de 36 gólt lőtt, és ami még ennél is fontosabb, mindössze hetet kapott. Nagyon meggyőző volt Malkinék teljesítménye, egyelőre nem látni, hogy ki állítaná meg a Red Machine-t.

Oroszország az utóbbi évek legerősebb keretével vágott neki ennek a tornának. Ovechkin, Malkin, Kuznetsov, Kovalchuk, Kucherov, Gusev ...-minden ász a pakliban. USA azért volt már acélosabb, bár az Egyesült Államok azért híres arról, hogy csapatként tudnak működni a játékosok. Lehet, hogy USA nem annyira erős, ha játékosokra lebontjuk a keretet, és összehasonlítjuk az oroszokkal, de csapatként igenis erős.

Kérdés csak az, hogy ezt az orosz együttest meg lehet-e verni? Azért kérdéses, mert ez az orosz csapat most nem csak egyénileg áll klasszisokból, csapatként is funkcionál. Valószínűleg érzik az orosz játékosok, hogy ennyire erős keret nem fog mindig összejönni, ráadásul most a riválisok is picikét gyengébbnek tűnnek, nem lehet olyan együttest mondani a továbbjutottak közül, ahonnan ne hiányozna egy két kulcsjátékos.

USA a csoportjában a negyedik helyen végzett, négy meccset nyert, hármat elveszített. Ráadásul a Kanada elleni presztízs meccsen Larkin és Ryan is megsérült, jó kérdés, hogy milyen állapotban lesznek csütörtökön. Sérülésük után sem Ryan, sem Larkin nem játszott már, utóbbi komoly fájdalmak között vonszolta le magát a jégről, miután blokkolt egy kanadai lövést a testével.

Oroszország kiemelkedik a mezőnyből, nem volt meccsük, amelyet ne nyertek volna minimum két góllal. A Lettek elleni 3-1 volt a legszorosabb, de hárommal verték a svédeket, aztán hárommal a svájciakat és a cseheket. Azt meg említeni is kár, milyen zakót kaptak mondjuk az olaszok.

Ez az orosz csapat most nagyon egyben van. Nincs egyénieskedés, mindenki egy irányba húz. Senki sem durcás, csak teszi a dolgát. Ovechkinék csúsznak-másznak, ha lehet, akkor hozzák művész énjüket, ha kell, akkor pedig hozzák a melós hokit. Nehéz elképzelni, hogy ezt az együttes valaki megállítja.

Címkék: sportfogadás, tipp,