Oroszország - Magyarország: Az új szabályok kedveznek a góloknak

2019-06-05
Zajlik a női vízilabda világliga Szuperdöntője a Duna Arénában, az első meccseken már kedden túlestek a csapatok. Szerdán jön a folytatás!

Oroszország - Magyarország

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 21,5 felett

Unibet odds: 1.82

Kezdés: szerda, 20:15

 

A vízilabda az a sport, ahol a szabályok nincsenek kőbe vésve. Talán ez az a labdás sport, ahol a legtöbbet változnak a szabályok, amelyek néha jól, néha kevésbé jól sülnek el, de a fejesek az előző meeting alkalmával azért igyekeztek a nézők igényeit kiszolgálni, és jó irányba terelni a sportot.

Szerte a nagyvilágban azért nem annyira népszerű sport ez, többek közt az Olimpiáról is azért nem húzták ki, mert a nagy hatalmak, Kína, USA és Oroszország jó benne, főleg női szinten.

Lényeg a lényeg, több olyan szabályváltozás is volt, ami miatt pörgősebb a játék, kevésbé lagymatag, és ami a legfontosabb, több a gól a meccseken. Azok a tornák, ahol már az új szabályok szerint játszottak, érezhetően több gól született.

Szerdán a magyar női vízilabda-válogatott a sportág legjobbjával, az Egyesül Államokkal találkozott, és kapott ki 12-9-re. USA ellen nem könnyű játszani, nehéz ellene gólt szerezni. Ez a 12-9-es eredmény igazából 'átlagos' de például az oroszok 15-15-ös döntetlenje Kanada ellen már jelzi, hogy az új szabályok mellett azért a gólok száma jópár meccsen inkább a 30-hoz lesz közelebb. Anno még Keszthelyi is nyilatkozott egy olyat, hogy a játékosabb csapatoknak, mint a magyar is, kedvezőek az új szabályok. Lényeg a lényeg, hogy az orosz válogatott és a magyar is a játékos csapatok közé tartozik. Ezért (is) bízunk mi abban, hogy sok-gólos találkozó lesz, amelyből mi jöhetünk ki jobban.

Címkék: sportfogadás, tipp,