Örményország-Málta: Mindig ugyanaz a vége

2018-05-29
Az Örményország-Málta meccseknek mindig szó szerint ugyanaz a vége. Eddig ötször találkozott a két együttes, mind az öt alkalommal ugyanaz a végeredmény született.

Örményország - Málta

(Labdarúgás -Felkészülési mérkőzés;  Helyszín: Wattens)

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2.5 alatt

Unibet odds: 1.76

Kezdés: kedd, 19:00

 

Az örmény szövetségi kapitány a legerősebb csapatát próbálja pályára küldeni, legalábbis a keretbe minden valamire való játékosát behívta Vardan Minasyn. Elvileg Mkhitaryan is pályára lép, sőt kezd, de erre azért ne vegyünk mérget. Az örmény válogatott 4-1-4-1-et, vagy 4-5-1-et játszik, de mostanában kevés sikerrel. Otthon még csak-csak nyereget a csapat, de idegenben 2014 óta csak Guatemalát és el Salvadort tudta megverni. (El Salvador a 85. a FIFA világranglistán, Guatemala most a 141. helyet foglalja el.)

Ezt a mostani meccset semleges pályán, Wattensben játsszák, ha így nézzük, akkor Örményország (98. a világranglistán) és Málta (185.)  számára is idegenben. Ami tuti, a szurkolók egyik felet sem fogják igazán buzdítani, eleve nem valószínű komolyabb szurkolás, maximum pár néző látogat majd ki erre a nem túl közönségbarát összecsapásra.

Málta utolsó 8 fellépésén egy gólt lőtt, igazából a győzelem ízét nagyon ritkán ízleli meg ez a csapat. Legutóbb tavaly júniusban Ukrajna ellen (idegenben) sikerült nyerni 1-0-ra, amihez minden bizonnyal kellett egy kis ukrán közreműködés is...

Málta csapatából most hiányzik egy-két nagyobb név, Alex és Zach Muscat, nincs Schembri és Ryan Fenech sem. Ray Faruggia csapata 5 védővel játszik, előtte négy középpályás, és Effiong elöl. Védekezésre rendezkedik be, de azt is megszokhattuk, kevés olyan meccs van, ahol Málta a domináns csapat szerepében tetszeleg.

Eddig ötször találkozott a két válogatott, mind az öt alkalommal egy gól született. Az 1994-2012 közti időszakban négyszer meccseltek, Örményország mind a négy mérkőzést 1-0-ra nyerte. Aztán legutóbb 2013-ban találkoztak, akkor vb-selejtezőn Málta tudott győzni, méghozzá Örményországban, természetesen 1-0-ra. Öt meccs, mind az öt 1-0-lal (vagy inkább 0-1-gyel) ért véget.

Ezek után mit várhatunk?

Valószínűleg a hálókat nem kell majd leselejtezni a meccs után. Sok gólt ne várjunk, Málta túlélni szeretne, az pedig lehet, hogy például Mkhitaryan játszik, de gondoljunk bele, neki mekkora kedve lehet ehhez az egészhez. Amikor a Premiershipben a világ legjobbjai ellen játszik, most pedig a pihenő helyet itt 'bohóckodik' Málta ellen. Ráadásul még csak nem is saját közönség előtt, mert otthon azért nem férne bele az alibi, de semleges környezetben más a helyzet. A mi tippünk, hogy a gólok száma most is 2.5 alatt marad, ismét kevés-gólos találkozót játszik egymással Málta és Örményország.

Címkék: sportfogadás, tipp,