Őrjítő: Elveszítette 1 millió dollárt érő lottószelvényét

2015-03-16
Egy kaliforniai férfi 1 millió dollárt (290 millió forintot) nyert a Powerball lottón, de nem tudja felvenni a pénzt, mert nem találja a lottószelvényt.

 

A Powerballon 5 találatost elért, 1 millió dollárt érő szelvényt egy rosemeadi vegyesboltban vásárolták tavaly szeptemberben. Mivel a nyertes nem jelentkezett, a lottótársaság emberei nyilvánosságra hozták a biztonsági kamera felvételeit, amin látszik, ahogy egy rövid hajú, fiatal férfi megveszi a nyertes szelvényt.

 

 

A szerencsés/szerencsétlen férfi akkor tudta meg, hogy nyert, mikor meglátta magát a híradóban. A szelvényét – amin a Powerball-nak nevezett pluszszám kivételével minden számot eltalált - ugyan nem találta, de elment a lottótársasághoz, hogy felvegye a nyereményt.  A lottótársaság emberei azonban közölték vele, hogy ha nincs meg a szelvény, akkor nem tudják neki odaadni a nyereményt, mivel a Powerball szabályzata szerint azt csak a szelvény felmutatása után lehet felvenni. A szelvény azóta sem lett meg, a nyeremény felvételének határideje pedig március 12-én lejárt, így a férfi végleg búcsút inthet a nyereményének, hiába bizonyította a biztonsági kamera felvétele, hogy az őt illetné meg. 

 

Azért így is van nyertese a pénznek: a kaliforniai eljárásnak megfelelően a nyeremény automatikusan az állami iskolákhoz kerül, támogatás formájában.