Óriási lottónyeremények várnak gazdára a hétvégén!

2014-09-19
Ugyan a magyar lottók jackpotja nem eget rengető, a hétvégén bőven van miből válogatni az óriási főnyereményekre vágyóknak!

 

A magyar Ötöslottó főnyereménye jelenleg 185 millió, a Hatoslottóé pedig 285 millió forint. Ezek még nem azok az összegek, melyek még azokat is játékra csábítanák, akik csak hébe-hóba vesznek lottót - ez a pillanat olyan 1 milliárd forint körül szokott eljönni, ekkora jackpotnál már éledezni szokott a lottóláz. Ilyenkor már a ritkábban lottózók is vesznek egy-egy szelvényt, a lottózók rendszeres vendégei pedig lehet, hogy többet is kockáztatnak a minden héten megszokottnál. Erre a magyar lottóknál még várni kell, azonban több nemzetközi játékon is hatalmas jackpot gyűlt már össze, így bőven van miből válogatni.

 

A világ legnagyobb lottófőnyereményét jelen pillanatban az amerikai Powerball lottó kínálja: a szombati sorsolás tétje 196 millió dollár, azaz több, mint 47 milliárd forint! Persze, gyorsan hozzá is kell tenni, hogy ez az összeg csak abban az esetben érvényes, ha a nyertes életjáradékként kéri ki az összeget. Egyösszegű kifizetés esetén adózás után jó, ha ennek a fele megmarad, de persze még ez is olyan összeg, melynek bizonyára mindenki örülne ;)

 

A jackpotok toplistájának második helyén a nagy európai közös lottó, az Euromillions áll, itt a pénteki sorsoláson 87 millió euró, azaz 27 milliárd forint keresi gazdáját. Ez a nyeremény az amerikai lottóktól eltérően nettó összeg, tehát a nyertes a meghirdetett összeget kapja meg a számlájára (persze a magyar adókat azért meg kell fizetni utána…)

 

Miután augusztus végén megnyerték a 42,5 milliárd forintnak megfelelő jackpotját, jelenleg „csak” a dobogó harmadik fokán kapott helyet a másik nagy amerikai lottó, a MegaMillions. Ezen a játékon a pénteki sorsoláson 72 millió dollár, azaz 17 milliárd forint a tét. 

 

Ha valaki úgy dönt, hogy szerencsét próbál ezeken a lottókon, érdemes szétnézni a lottóközvetítők oldalain, melyeken a nagy nyereményekre tekintettel többféle akciót is kínálnak. 

 

És, hogy milyen számokat érdemes megjátszani? Erre már többen próbáltak választ találni, tudományos, és kevésbé tudományos módszerekkel, de ha nyomon követjük a nagy amerikai nyeremények történeteit, a legtöbbször azt láthatjuk, hogy a nyertesek gépi számokkal játszottak, tehát lehet, hogy érdemes ezt is kipróbálni.