Óriási, profi illegális fogadóhálózatot kapcsoltak le Hollandiában

2015-02-19
A holland hatóságok egy kiterjedt, profi nemzetközi illegális sportfogadói hálózatot számoltak fel a napokban.

 

A Pénzügyi Információs és Nyomozási Szolgálat (FIOD) csalásokkal foglalkozó hivatalának keddi bejelentése szerint öt gyanúsítottat tartóztattak le illegális fogadóiroda üzemeltetés, hamisítás és pénzmosás vádjával. 

 

Az öt férfit – négy holland és egy ciprusi állampolgárt – azután tartóztatták le, hogy házkutatást tartottak Hollandiában, Cipruson, Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban és Curacao-n lévő otthonaikban. A razzia során több mint 100 ezer eurónyi készpénzt, autókat, és különböző luxuscikkeket, például Rolex órákat foglaltak le. 

 

A hat országra kiterjedő nyomozást azt követően indították el, hogy a FIOD kapott egy fülest Németországból, miszerint az egyik gyanúsított 2008-09 folyamán bundázásban vett részt, többek közt Hollandiában játszott mérkőzések kapcsán, bár a holland ügyészség közleménye szerint a vizsgálatok még nem találtak bizonyítékot erre vonatkozóan.  

 

Hollandiában különösen rossz szemmel nézik az illegális szerencsejáték tevékenységet, rutinszerűen versengenek a szomszédos Belgiummal, hogy melyikük tudja kiszabni a legnagyobb, hat számjegyű büntetéseket azokra a szolgáltatókra, melyeknek nincs engedélyük a holland szerencsejáték piacon. Az egyik mostani gyanúsítottat, egy 58 éves férfit illegális lottójátékok üzemeltetésével is vádolják. Hasonló okokból már kiszabtak egy 80 ezer eurós büntetést egy idősebb osztrák házaspárra, akik olyan online házi lottóportált üzemeltettek, melynek holland nyelvű opciója is volt. 

 

Hollandiában jelenleg folyamatban van az online szerencsejáték piac liberalizációja, azonban a távszerencsejáték törvénynek még hosszú utat kell bejárnia, mire elfogadásra kerülhet. A legutóbbi hírek szerint a nyár folyamán szavaznak róla a felsőházban, ami azt jelenti, hogy a jogszabály leghamarabb 2016 elején léphet ténylegesen hatályba.

 
Címkék: sportfogadás,