Online kaszinót indítana a svéd állami szerencsecég

2014-09-02
A svédek állami tulajdonú szerencsejáték monopóliuma, és az északi ország négy földi kaszinójának üzemeltetője, a Svenska Spel arra kérte a kormányt, hogy 2015-től engedélyezze számára egy online kaszinó üzemeltetését is.

 

A Svenska Spel 2014. első negyedévében 6,2 százalékos profitcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni, tiszta játékbevétele 2,29 milliárd korona, profitja 1,243 millió korona lett. A cég vezetősége elérkezettnek látta hát az időt, hogy megismételje azon óhaját, miszerint online kaszinót szeretne üzemeltetni, hogy ezáltal is javítsa eredményét.

 

A svédek jelenleg csak pókerezni tudnak a Svenska Spel oldalán, így egyéb játékaikat kénytelenek külföldi, illegális oldalakon intézni. A felmérések szerint a külföldi oldalak felé zajló forgalom a svéd szerencsejáték piac mintegy 7 százalékát teszi ki, ami évi 1,5 milliárd koronával egyenértékű.

 

„Küldetésünk, hogy vonzó játékokat kínáljunk, ugyanakkor alternatívát nyújtsunk a szabályozatlan szerencsejátékkal szemben, és megfékezzük az illegális szolgáltatókat. Elsődleges célunk nem az, hogy bevételeinket növeljük, hanem az, hogy megvédjük a felhasználókat, és olyan lehetőségeket kínáljunk a játékra, melyek teljesen különböznek a piacon ma elérhetőktől.” – nyilatkozta a Svenska Spel elnök-vezérigazgatója, Lennart Käll. 

 

A svéd szerencsejáték hatóság, a Lotteriinspektionen legfrissebb jelentése szerint 2014 első félévében a szerencsejáték bevétel három százalékkal csökkent az országban 2013 ugyanezen időszakához képest, és egyedül a sportfogadás mutatott némi növekedést.