Online kaszinó suli - Hogyan kaszinózhatunk mobilunkon

Online kaszinó suli - 13. rész
Ma már szinte minden, magára valamit is adó online kaszinónak van mobil felülete, amelyen okostelefonunk vagy tabletünk segítségével ki is próbálhatjuk a szerencsénket.

 

Általánosságban elmondható, a mobilra írt szoftverek nagyszerűen kihasználják az érintőképernyő adta lehetőségeket, így a legtöbb játékosnak nem jelent gondot a kisebb képernyő, ráadásul a mobil kép nagyon hasonló is szokott lenni az asztali PC-n megjelenőhöz. A szoftverfejlesztők alkalmazkodnak a különféle platformokhoz is, így találunk Android, Apple iOS, BlackBerry és Windows-alapú online kaszinókat is, ahogy a bankolás is megoldható vezetékes kapcsolat nélkül. 

Az új felületek használatának elterjesztése érdekében sok online kaszinónak van kifejezetten mobil játékra vagy fogadásra lehívható bónusza, ezek lényege az, hogy a játékosokat rávegyék, próbálják ki a mobil-kaszinót is. 

 

Miért szeretik a játékosok a mobil felületeket?

 

Azért, mert nincsenek asztalhoz illetve vezetékhez kötve így bárhol játszhatnak, ha úgy adódik kedvük – vonat érkezésére vagy étteremben az ételre várakozva, szép idő esetén a parkban, bárhol. Ez a mindenhonnan elérés azonban hátránya is a mobil kaszinózásnak, hiszen a függők sokkal több lehetőséget találnak a játékra, mivel nincsenek hozzáláncolva az asztali gépükhöz. Éppen ezért óvakodjuk attól, hogy kikapcsolódáson és felhőtlen játékon kívül másra is szolgáljon a játékunk, figyeljük magunkat.

 

Milyen telefonnal játszhatunk?

 

Fontos, hogy a telefonunk alkalmas legyen wifi/3G/4G kezelésére, és figyelnünk kell az elhasznált gigabájtokra is (szerencsére az online kaszinók általában alacsony adatforgalommal működnek). Ezen kívül telepíteni kell a kiszemelt online kaszinó saját alkalmazását, vagy ha semmiképpen sem akarunk plusz szoftvert letölteni, akkor közvetlenül a böngészőben is játszhatunk – ám ez általában kényelmetlenebb, mint a dedikált app használata.

Apple iOS: Az iPhone vagy iPad használók az App Store-ból vagy egyenesen a kaszinók honlapjairól tölthetik le az alkalmazásokat. Az Apple készülékeknek hagyományosan sok gondjuk van az Adobe Flash alkalmazással, de a HTML5 használatával általában nincs probléma.

Android: A Google Play Áruházból vagy a kaszinó honlapjáról direktben le lehet tölteni a szükséges alkalmazást.

Windows telefon: Túl sok alkalmazást nem fogunk találni, de a Windows mobile OS támogatja a HTML5-öt, a Javát és a Flash-t is

.

Természetesen, ahogy a PC-s szoftverek sem egyformák, úgy a mobil kaszinós alkalmazások is eltérőek, és a neten számtalan listát találunk különböző szakmai oldalakon, hogy különböző ismérvek alapján (pl. játékbőség, platform, fizetési gyorsaság, stb.) mely online kaszinóknak van a legjobb mobilos appjuk. 

Egyik fontos ismérv a játékválaszték, a kaszinók többsége roulette, blackjack, videó póker, baccarat és nyerőgépeket is elérhetővé tesz mobil felületén, ám az is fontos lehet a játékos számára, hogy mekkora welcome bónuszokkal csábítják a lehetőség kipróbálására. Arra azonban ne számítsunk, hogy élő dealeres játékokhoz csatlakozhatunk mobilon keresztül, és arra se, hogy minden egyes asztali gépen elérhető játéknak meglesz a saját mobil verziója.

A mobil kaszinók ugyanúgy működnek, mint a „hagyományos” online kaszinók (ugyanazt az accountot használják a játékosok, bárhonnan is lépnek be), azaz a befizetés, a bónusz megforgatás, a kifizetés hasonló körülmények között történik, bár eltérések azért lehetségesek - ezekre a jobb kaszinók figyelmeztetik a játékosokat (pl. mobil fizetés esetén kevesebb lehetőség áll rendelkezésre, más a bónusz megforgatási szabályzat, stb.).

 

Óvakodjunk a feketelistásoktól!

A mobil online kaszinók esetén is vigyáznunk kell arra, nehogy feketelistás intézmény hálójába kerüljünk, épp ezért nézzünk utána, milyen a híre a kiválasztott kaszinónak: fizet-e rendesen, megbízható-e a játékmenet, sérülnek-e a játékosok jogai, netalán más tollával (azaz lopott játékokkal) ékeskedik-e a cég. A legjobb mobil kaszinóknál a mobil játék ugyanolyan biztonságos, mint a vezetékes, mivel ugyanazt a 128 bites, két végpont közötti titkosítást használják.

 
Címkék: kaszinó,