Ön is így fogadná, ha 3,5 milliárdot nyerne a lottón?

2015-05-28
A brit National Lottery lottótársaság megjelentette azt a telefonbeszélgetést, mikor Philip Dunning megtudja, hogy közel 8 millió fontot nyert.

 

A National Lottery által nyilvánosságra hozott telefonbeszélgetés akkor készült, mikor a 44 éves, kétgyermekes élelmiszeripari munkás betelefonált a társasághoz, hogy ellenőriztesse a szelvényét. 

 

A férfi első szavai ezek voltak: „Őőő, azt hiszem én nyertem a tegnap esti lottósorsolás főnyereményét. Itt reszketek, mint a nyárfalevél.”

Mikor a lottótársaság munkatársa megerősítette, hogy ő nyerte a 3,5 milliárd forintot érő jackpotot, Dunning tipikus angol hidegvérrel csak annyit mondott: „Nagyszerű”. 

Aztán még hozzátette: „Őszintén szólva, nem jutok szóhoz. Nem tudom, mit is mondjak. Ez egyszerűen… ööö … szürreális. Azt hiszem, csak ezzel a szóval tudom leírni. Olyan ez az egész, mint egy álom.  

Aztán izgatottan nevetgél, majd azt mondja: „Nagyon köszönöm”, és ezzel le is teszi a kagylót. 

 

 

Dunning akkor tudta meg, hogy lehet, hogy nyert, mikor élettársa, Gina Meikle legjobb barátja felhívta őket, hogy azokat a számokat húzták ki, amivel Gina állandóan játszik. „Kapcsoljátok be a tévét, nyertetek a lottón!” – mondta Sandra Easton a telefonba, aki mindig ellenőrizte a pár számait.

 

Dunning ezután hívta fel a National Lottery-t, hogy megerősíttesse, hogy valóban nyertek, majd másnap, ahogy minden nap, hajnal 4-re bement a munkahelyére, ám ezúttal azért, hogy beadja a felmondását. Élettársa, akivel 11 éve van együtt, és ugyanabban a gyárban dolgozott, ugyanezt tette.

 

 

„A nyertes szelvényt a tárcámban őriztem. Állandóan ellenőriztem, hogy meggyőződjek róla, hogy még mindig ott van.”

 

Dunningék először egy új házat és egy Aston Martin luxus sportautót vesznek a nyereményből mostani Vauxhall Astrájuk helyett.