Olvasta-e Putyin a Kincsem-film forgatókönyvét?

2013-09-19
Az független forrásokból készülő film forgatása hat hónapig tart majd, a bemutatót 2015. tavaszára tervezik.

 

A Mixonline.hu kérdésére Bereményi Géza, a Kincsem című készülő film forgatókönyvírója azt mondta a produkciót beharangozó szerdai sajtótájékoztatón, elképzelhető, hogy eljutott a forgatókönyv Putyinhoz, de inkább városi legenda lehet az erről szóló hír. Miként azt sem lehet még tudni, ki az az Oscar-díjas európai rendező, akivel tárgyalnak és a két Oscar-díjas színész, aki szerepet vállalna a filmben. Csupán annyi bizonyos, hogy a Kincsem-sztori tizenhárom milliárd forintba kerül majd.

Sokan igazi magyar sztorit látnak Kincsem történetében, de van benne orosz, arab és osztrák történet is, és nem kétséges, hogy ismét fontossá vált a győzelem a magyar pszichében - mondta Szőcs Géza költő, miniszterelnöki főtanácsadó a készülődő Kincsem-film dramaturgja a sajtótájékoztatón. - A csodaló hozott össze bennünket, akinek sztorija a teljesítmény mindenek felett való hatalmáról is szól. 

Jelena Drapeko orosz színésznő, aki már hatvan filmben játszott és a Kincsemben is szerepet kap, úgy véli, ez a film igazi hollywoodi történet lesz. Abban az értelemben bizonyosan, hogy az alkotók nem adják alább: később megnevezendő Oscar-díjas európai rendezővel tárgyalnak sőt szeretnének megnyerni két, ugyancsak Oscar-díjas filmvilágsztárt a produkciónak. Egyébként amikor először szóba került Kincsem történetének megfilmesítése, Koltai Lajos lett volna a rendezője, de egyeztetési gondok adódtak. A magyar szereplők közül két név hangzott el: Oszter Sándoré és Weisz Fannié. 

Losonczi Gábor producer szerződés híján nem árulhatott el neveket, ám a film költségvetése árulkodóan garantálhatja világsztárok jelenlétét a Kincsemben. A film mintegy 60 millió dolláros költsége megfelel egy közepes amerikai filmének. Elhangzott, hogy "boldog és sikeres jövője lesz a filmnek", melyben az orosz-magyar filmgyártási megállapodásnak köszönhetően orosz pénzek is lesznek. Annyi bizonyos, hogy ez ígérkezik minden idők  az eddigi legdrágább magyar filmjének a maga 13 milliárd forintjával. A Bereményi Géza rendezte Hídember is "csak" 1.8 milliárd forintba került. Koprodukciós alkotás készül, Németországban, Franciaországban, Ausztriában, Angliában is forgatnak majd, és venniük kell legalább három "Kincsemet" is a címszerepre. 

A producer elárulta, hogy független film készül, egyetlen fillért sem kértek a Nemzeti Filmalaptól, Magyarország egyébként is csak évi húsz millió eurót költhet játékfilmgyártásra. Az independent Kincsem-film tehát úton van, a forgatás hat hónapig tart majd, a bemutatót 2015 tavaszára tervezik.

 

Forrás. Mixonline.hu

Címkék: lóverseny,