Jamaica - Olaszország: Girelliék bebiztosíthatják a továbbjutást

2019-06-14
Olaszország megverte 2-1-re Ausztráliát, és ha megveri a csoport leggyengébb együttesét, Jamaicát, akkor biztosan továbbjut. A női foci-vb pénteken 3 meccsel folytatódik.

Jamaica - Olaszország

FIFA Women's World Cup - 2019

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1,41

Kezdés: péntek, 18:00

 

Jamaica története első női vb-jén vesz részt. A CONCACAF zónából sikerült kijutni Kanada és USA mögött, ez már önmagában szép teljesítmény. Egyértelműen minden meccs ajándék a Reggae Girlz számára, de egyébként sem egy szomorkodós nép a jamaicai, ők akkor is örülnek, ha épp kikapnak.

Nem biztos, hogy ezek a lányok még egyszer kijutnak vb-re, azért Jamaica nem meghatározó együttese a női labdarúgásnak még saját térségében sem. Az első meccsüket Brazília ellen simán 3-0-ra elveszítették, igazából tisztes vereség volt. Vélhetően az olaszoknál is az lesz a kérdés, hány gólt tudnak köz tenni.

Girelliék a Jamaica elleni győzelemmel a továbbjutást biztosítanák be, aztán Brazília ellen a csoportelsőségért is megküzdhetnének. A Reggae girlz egyébként próbált focizni az első meccsén a brazilok ellen, voltak helyzetek, lövések, szóval nem arról szólt a találkozó, hogy csak a brazilok voltak a pályán. Gólt nem lőtt Jamaica, de próbált, és vélhetően most sem lesz ez másként.

Olaszország az Ausztrália elleni sikernek köszönhetően félig-meddig már most továbbjutó. Jamaicát vélhetően sikerül megverni, és akkor a 3. csoportmeccsen eldőlhet a csoportelsőség is. Ott viszont majd a döntetlen is elég lenne, ha most jól megszórják Jamaicát, és valószínűleg ez a cél.

Az olaszoknál is fejlődik a női foci, a klubcsapatok szépen dolgoznak, és építgetik a női csapatokat is, hisz látható, hogy stadionokat képesek megtölteni a hölgyek is, és igazából nézhető meccseket játszanak. A BL-ben ha nem is a közvetlen végjátékban, de a top16-ig rendre eljut egy-két olasz csapat. A válogatott erős, egységes, és hiába hagyták abba a focit olyan egyéniségek, mint pl. Panico, azért az utánpótlás egyre mélyebb, és akadnak fiatal, minőségi játékosok, akik képesek feledtetni a közelmúlt visszavonult klasszisait, legendáit.

A Jamaica-Olaszország találkozón mi gólokat várunk. Jamaica nem fog védekezni, felválljala majd a nyílt focit, és akár gólt is lőhet, nekik az egy győzelemmel érne fel kis túlzással. Így az olaszoknak is lesz területük, amit befuthatnak, szóval lüktető meccsre számítunk, sok helyzettel. Jamaica csapatának nincs veszíteni valója, az olaszok meg eleve úgy készültek erre a fellépésre, hogy nyernek, méghozzá gólokkal nyernek. Lüktető, jó iramú meccsre számítunk, ahol az olaszok összehozzák a tipphez szükséges gólokat, de igazából amit Jamaica mutatott a brazilok ellen, egy gólra simán jók lehetnek a közép-amerikaiak is.

Címkék: sportfogadás, tipp,