Olasz lottó a világ tetején – George Clooney és Madonna is ezen játszik!

2019-04-10
Viszonylag ritkán fordul elő, hogy nem az egyik nagy amerikai lottójáték kínálja a világ legnagyobb megnyerhető főnyereményét – most ez a helyzet, az olasz SuperEnalotto 134,1 millió eurós, azaz 43 milliárd forintos jackpototjával.[_]

 

A SuperEnalotto világszerte rendkívül népszerű, elsősorban egyszerű játékformátumának és hatalmas nyereményeinek köszönhetően – nem véletlen, hogy hollywoodi sztár is rendszeresen ezt a lottót választja (például Paris Hilton, Elizabeth Hurley, George Clooney és Madonna).

 

A SuperEnalotto formátuma 6/90, a játékosoknak tehát 6 számot kell kiválasztaniuk az 1-90 számtartományból. Nincs sem halmozódási, sem jackpot korlát, a főnyeremény tehát csillagászati magasságokba is eljuthat (az eddigi legnagyobb 177,8 millió euró volt). Sorsolást hetente háromszor – kedden, csütörtökön és szombaton – tartanak. 

 

A jelenlegi 134,1 millió eurós, azaz 43 milliárd forintos főnyeremény a játék történelmének 5. legnagyobb jackpotja, ezt az összeget úgy 11 ezer év alatt lehetne megkeresni egy nettó 300 ezres fizetéssel. 

 

A SuperEnalotto április 20-án speciális húsvéti tombolasorsolást tart Pasqa 100x100 néven, melyen a szokásos nyereményeken felül 100 szerencsés játékos fejenként 100.000 euró nyerhet.

 

SuperEnalotto szelvények vásárlása a theLotter online lottózóban

Fogadás a SuperEnalotto nyerőszámaira a Lottoland oldalán