Október közepén indul a bezenyei kaszinóper

2012-09-07
(MTI) - Október közepén kezdődik a Győri Törvényszéken a bezenyei Eurovegas kaszinóváros üzletrészének eladásával kapcsolatos per, amelynek tétje 48 millió euró - közölte az MTI-vel csütörtökön Máté Kinga szóvivő.


 
    Eredetileg jövő kedden kezdődött volna a per, de a felperesek augusztus végén kiterjesztették keresetüket a brit Csatorna-szigeteken bejegyzett cég mellett egy luxemburgi gazdasági társaságra is. Ennek időzítésére tekintettel az eredeti időpontra nem tudták megidézni a perbehívottat - jelezte.
    A szóvivő tájékoztatása szerint "a kereseti követelés két magyar gazdasági társaság üzletrészének adásvételi szerződése alapján fizetendő vételár megfizetésére irányul. A peresített üzletrészek vételára 48 millió euró".
    Júniusban írt arról a megyei napilap, hogy az eladók - az LP Beteiligungen GmbH és Rudolf Seyfried - azért hívták perbe az időközben Eurovegas Hungaryről Centrope Holdings Limitedre keresztelt társaságot, hogy megfizettessék üzletrésze vételárát.
    A vevő ezzel szemben azzal érvel, hogy a 2006 októberében megkötött, 2007 májusában módosított szerződés alapján a kifizetés még nem esedékes.

   

Címkék: kaszinó,