Ők a hatodik legnagyobb lottójackpot nyertesei

2014-04-30
Nyilvánosság elé álltak Amerika legújabb lottómilliomosai: A floridai pár a lottótörténelem hatodik legnagyobb jackpotját nyerte meg, egy még ismeretlen marylandi játékossal közösen.

 

A floridai lottótársaság bejelentése szerint Raymond Moyer és Robyn Collier nyerték meg a Mega Millions március 18-i húzásán kisorsolt 414 millió dolláros jackpotot, mely a játék történetének harmadik legnagyobb főnyereménye, egyben a valaha volt hatodik legnagyobb nyeremény. A sorsoláson két telitalálatos szelvény született, így a floridai pár 207 millió, illetve egyösszegű kifizetés esetén 115,5 millió dolláros nyereménynek örülhet. 

 

 

A szelvényt egy vegyesboltban vásárolták, melynek tulajdonosa most 100 ezer dolláros bónuszt kap a lottótársaságtól. A pár egyébként gépi számokkal játszott, tehát nem saját számokat ikszeltek be a szelvényen.

 

 

„A sorsolást követő reggelig nem is tudtuk, hogy nyertünk, akkor láttuk a hírekben a számokat.” – mesélte a hölgy a nyeremény átvételekor. „Megállítottam az adást, és elrohantam a szelvényért, hogy ellenőrizzem a számokat. Mikor rájöttem, hogy mind egyezik, izgatottan leugrottam a kanapéról, és elújságoltam Raymondnak, hogy nyertünk.”

„Nem hittem el, míg meg nem láttam azt a boltot a tévében, ahol a szelvényt vettük.” – vette át a szót a férfi. „Sokkos állapotban voltam, de hihetetlen nagy áldás, hogy ezek után sok olyan dolgot megengedhetünk magunknak, amit eddig nem állt módunkban.”

 

A pár még elmondta, hogy az összeget befektetik, de azért utazni is fognak, és annyi Notre Dame focimeccsre fognak elmenni, amennyire csak tudnak…