Ogier megnyerte a rali-vb-t

2013-10-04
A hazai környezetben versenyző Sébastien Ogier harmadik lett a Francia Rali úgynevezett power stage-én, ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a pontversenyben, és megszerezte első vb-címét.

 

A Volkswagen 29 éves pilótájának három hete, az ausztrál verseny után már csak egy pont hiányzott a végső diadalhoz, amelyet most a strasbourgi power stage-en elcsípett harmadik helyével biztosított be. A folytatásban az őt üldöző belga Thierry Neuville hiába nyeri meg a Francia, majd a hátralévő Spanyol és Brit Ralit is, már nem tudja ledolgozni 84 pontos hátrányát.

 

Az előző kilenc évben világbajnok, szintén francia Sebastien Loeb - aki idén már csak néhány viadalon állt rajthoz - jövőre a túraautó-vb-n indul.

 

"Nem én vagyok az új Loeb - hangsúlyozta korábban Ogier. - Sokszor hasonlítanak hozzá, de erre semmi szükség, én Ogier vagyok."

 

Az eredetileg síoktató végzettségű pilóta 2008-ban, Mexikóban mutatkozott be a ralis elitben, három évvel később harmadik lett a vb-pontversenyben, és eddig összesen 13 futamon diadalmaskodott.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: autóverseny,