Ocean’s 11-stílusban csalt össze 10 milliót két brit krupié

2015-06-16
Két angol kaszinó krupiét börtönbüntetésre ítéltek a Coral Island kaszinóban való csalásért, melyet az Ocean’s 11 című filmben látottak alapján vittek véghez.

 

A 26 éves Craig Walker és a 29 éves Daniel Johnson titkos jeleket használva – fejüket vakargatva – adták tettestársuk, a 32 éves Kevin Traynor tudtára, hogy emelje a tétet. 

 

A három férfi összesen 23 ezer fonttal rövidítette meg ezzel a módszerrel a lancashire-i Blackpoolban lévő Coral Island kaszinót.  

 

A kaszinó vezetőinek az lett gyanús, hogy Traynor nyereményei nem álltak arányban a tétjeivel – ellenőrizték a biztonsági kamerák felvételeit, és ekkor jöttek rá a csalásra. 

 

 

A bírósági tárgyalás során kiderült, hogy Walker és Johnson akkor ötlötték ki a módszert, mikor egy csendes napon egy műszakban dolgoztak a kaszinóban. Rájöttek, hogy meg tudják úgy tekerni a rulett kerekét, hogy a golyó ugyanabban a mezőben maradjon. 

 

Beszervezték Johnson családjának egyik barátját, Traynor-t, hogy menjen el a kaszinóba, és játsszon egy keveset. 

 

Mikor meglátta a jelet, Traynor 25-ről 100 fontra emelte a tétet, majd a nyereményt szétosztották egymás között. 

 

2015 januárjában, két hónappal azután, hogy a trió elkezdte ügyködését, a kaszinó vezetője, Richard Monroe elkezdett gyanakodni Traynor játékának mintázata miatt, és megkérte pár alkalmazottját, hogy felügyeljék a férfit. 

 

Úgy tűnt, hogy, annak ellenére, hogy Traynor kis tétekkel játszik, mégis nagy nyereményeket ér el, és mikor a számítógépes nyilvántartásokból kiderült, hogy csupán egyetlen alkalommal 2.100 fontot (közel 1 millió forintot) fizettek ki neki, Monroe átnézette a biztonsági kamera felvételeit. 

 

A felvételen az látszott, hogy Walker – akinek senior krupiéként az is a dolga volt, hogy felügyelje, hogy a játék tisztességesen folyjék – bizonyos időközönként a fejét vakargatja a pörgetés előtt. 

 

Mindhárom férfit letartóztatták, mindhárman elismerték, hogy részt vettek a csalásban, majd mindhárman bűnösnek is vallották magukat a bíróságon csalás bűntettében.

 

„Mindhárman azt vallották, hogy az adósságaik miatt tették.” – mondta Patrick Williamson ügyész. 

 

Walkert 14 hónapnyi, Johnsont pedig 12 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték. Traynor kilenc hónap 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és 200 óra közmunkát kell végeznie.

 
Címkék: csalás, kaszinó, rulett,