Nyolcan maradtak az olimpiáról a női vízilabda-válogatottban

2013-07-02
Merész András, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya megnevezte azt a 13 játékost, aki ott lesz a szűk három hét múlva rajtoló barcelonai világbajnokságon.

 

A szakvezető a vasárnap, magyar elsőséggel zárult dunaújvárosi nemzetközi torna tapasztalatait is figyelembe véve hirdetett csapatot. A tavaly nyári londoni olimpián negyedikként végzett együttesből nyolcan kaptak helyet a barcelonai vb-re készülő alakulatban is.

 

Magyarország válogatottja a D csoportba került a július 21-től augusztus 2-ig tartó női tornán Olaszország, Brazília és Kazahsztán társaságában. A magyar-brazil nyitómérkőzés után két nappal, 23-án lesz a magyar-olasz csata, majd 25-én rendezik a csoportzáró magyar-kazah összecsapást.

 

A csoportkörös alapszakaszt követően a korábbi lebonyolítási renddel szemben a mostani világbajnokságon - az eddigi pihenőnapos jutalom helyett - már a csoportelsők is vízbe szállnak a nyolcaddöntőben, ahol is egy másik négyes utolsó helyezettjével találkoznak, a csoportmásodikak pedig a négyesükben harmadikként végzett riválist kapnak a folytatásban.

A világbajnoki résztvevők (a honi sportági szövetség, a www.waterpolo.hu hétfői közlése szerint):

 

Bolonyai Flóra, Kasó Orsolya (kapusok), Antal Dóra, Bujka Barbara, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Menczinger Kata, Miskolczi Ibolya Kitti, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó (mezőnyjátékosok)

 

Forrás: MTI

 

Címkék: vízilabda,