Nyolc cég pályázik a görög sportfogadási iroda privatizációjára

A pályázat tegnap, november 9-én zárult. Nagy az érdeklődés.Nyolc ajánlat érkezett az OPAP görög állami sportfogadási iroda privatizációra kiírt 33 százalékos részesedésére - közölte a Hellenic Republic Asset Development Fund görög privatizációs ügynökség szombaton.

    A privatizálásra kiírt 33 százalékos részesedés piaci tőkeértéke 1,5 milliárd euró.
    Bizonyos állami eszközök privatizálása része a nemzetközi hitelezők által a pénzügyi segélycsomag folyósítása fejében megkövetelt feltételeknek. A görög kormány azonban lassan haladt a privatizálási program végrehajtásával, 2010 májusa óta mindössze 1,6 milliárd euró bevételre tett szert állami érdekeltségek eladásával.
    Az OPAP (Hellenic Football Prognostics Organization) görög sportfogadási irodára a BC Partners és a TPG Capital kockázati tőkebefektető társaság, az Emma Delta Ltd és a Third Point LLC pénzügyi befektetési alap, a német Gauselmann AG játékautomata gyártó vállalat, az észtországi Playtech szoftverfejlesztő vállalat és a Helvason konzorciuma, a luxembourgi Intralot Holdings Luxemburg S.A. és az Intralot Investments Ltd konzorciuma, a Triple Five World Group Properties Limited, illetve az egyik legnagyobb kínai vállalatcsoport, a Fosun International érdekeltsége, a Primrose Treasure Limited nyújtott be pályázatot.

 

Forrás: MTI