Nyert a lottón, mert rosszul tudta a fia születésnapját!

2014-10-13
Murray McKenzie eltévesztette a fia születésnapját, és ezért évekig rossz számot játszott meg a családi számokból álló lottószelvényén – még az után is, hogy észrevette a hibát. Jól tette!

 

A taxisként dolgozó 63 éves férfi két évvel ezelőtt kezdte el szerencseszámaként használni a 13-as számot a 12 helyett, mikor Thomas nevű fia valójában született. Miután rájött a tévedésre, „babonából” továbbra is ezt a számot játszotta meg, és ez igencsak jó döntésnek bizonyult, ugyanis most ennek köszönhetően 215 ezer fontot, azaz nagyjából 83,5 millió forintot nyert az EuroMillions lottón. 

 

 

„Mindig eltévesztem a gyerekek szülinapját – ez olyan apás dolog. Általában nem vagyok feledékeny, de mostanában azért már elkezdtem felírogatni dolgokat. Egyszer csak véletlenül rájöttem, hogy rossz számot játszottam meg, de aztán továbbra is ezt használtam, mert úgy éreztem, hogy van ebben valami sorsszerű. Most kiderült, hogy tényleg így van – a szerencsés 13 bejött. Azért bocsánatot kellett kérnem Thomastól. ” – mesélte McKenzie, aki nős, két gyermeke és négy unokája van. 

 

„Szeretem a munkámat, úgyhogy nem fogom feladni, de valószínű, hogy kevesebb időt töltök majd a pedálok taposásával.  Nincs szükségünk gyors kocsikra, vagy nagyobb házra, meg vagyunk elégedve az eddigi életünkkel, de a nyeremény sokkal nagyobb szabadságot és nyugalmat hoz. Nagyszerű érzés, hogy a két gyerek és négy – sőt nemsokára öt - unoka mellett kevesebbet kell majd dolgozni. Kicsit égő, hogy be kell, hogy valljam, hogy rosszul tudtam a fiam születésnapját, de 215 ezer fonttal a zsebünkben, azt hiszem, meg fog bocsátani.” – nyilatkozta a szerencsés nyertes.