Nyerőgépek biztosítják a rendőrök nyugdíját

2023-04-03
Puerto Ricóban elfogadták azt az új jogszabályt, mely ezt lehetővé teszi

 

A Puerto Ricó-i képviselőház jóváhagyta az 1593-as számú javaslatot, amely a nyugdíjba vonuló rendőröknek aktuális jövedelmük legalább 50 százalékának megfelelő ellátmányt biztosít.

A José Rivera Madera által januárban benyújtott intézkedés az 1933-as játékgépekről szóló törvényt módosítja a szükséges források előteremtése érdekében. A nyugdíjakat a jövőben a Puerto Ricó-i játékautomaták üzemeltetésére vonatkozó engedélyek és jogok kiadásának díja biztosítja. Az intézkedést a Ház 28 igen és 4 nem szavazattal fogadta el.

A szavazás előtt az Idegenforgalmi és Szövetkezeti Bizottság pozitív jelentést terjesztett elő az intézkedésről. José H. Rivera Madera, a Bizottság elnöke által előterjesztett elemzés kiemelte, hogy az ehhez szükséges pénzügyi erőforrás ”a törvény által engedélyezett nyerőgépekből származna, az állami bevételeket nem érinti. Ez az akció tovább bővíti e törvényhozó gyűlés elkerülhetetlen elkötelezettségét polgárainkkal szemben, akik éveken át harcoltak népünk életéért és vagyonáért.”

A Puerto Ricó-i rendőrségnek több mint 11.500 tisztje van, akik egy 3,3 millió lakosú szigetet szolgálnak. Nyugdíjba vonuláskor nem kapnak sem társadalombiztosítást sem egészségbiztosítást, csak fizetésük 30-40 százalékát. 2021 októberében Puerto Ricóban körülbelül 1900 rendőr kezdett sztrájkolni a jobb állami nyugdíjellátásért.