Nyerő négyes sorsjegy

2014-04-01
A Nyerő négyes elnevezésű sorsjegy különlegessége, hogy négy lottótársaság, a cseh, a lengyel, a szlovák és a magyar játékszervezők együttműködésében jött létre.

 

A cseh Sazka, a szlovák Tipos, a lengyel Totalizator Sportowy és a hazai Szerencsejáték Zrt. ötlete nyomán 2014. március 28-án a négy országban szinte a megszólalásig hasonló külsejű sorsjegyet vehetnek a játékosok a kezükbe. Az új játék különlegessége, hogy bár minden országban az ottani lottótársaság saját terméke, a játékosok mégis mindenhol szinte ugyanazzal a sorsjeggyel találkozhatnak. 

A Magyarországon Nyerő négyes, Csehországban Wielka Czwórka, Lengyelországban Velká Čtyřka és Szlovákiában Extra Štvorka néven kapható sorsjegy külseje a négy ország földrajzi közelségét és a közös történelmi-kulturális szálakat jeleníti meg gazdag színeivel és illusztrációival. 

Hogy a játék élménye is hasonló lehessen, a külső mellett a tartalom is szinte teljesen megegyezik: minden sorsjeggyel ugyanaz a 3 vagy 4 játék játszható, megegyező szimbólumokkal. Mivel minden sorsjegy a kibocsátó társaság sajátja, mindegyikük saját nyereményeket kínál: a Nyerő négyes főnyereménye például 25 millió forint, melyből rögtön 4 darab is található egy sorsjegysorozatban.

 

Ár: 500 Ft

Főnyeremény: 25 000 000 Ft

Megjelenés: 2014. március 28.

 

A JÁTÉK LÉNYEGE:

A sorsjegyen négy játékmező található, amelyek fedőrétegének ledörzsölése után állapítható meg, hogy nyertes-e a sorsjegy.

Az első játékban a „Nyerő szimbólum” felirat alatti szimbólumot kell megtalálnia a játékosnak az „Ön szimbólumai” felirat alatt található szimbólumok között. Minden szimbólumhoz tartozik egy – számmal és betűvel is kiírt – nyereményösszeg. Nyertes az a sorsjegy, amelyen az „Ön szimbólumai” felirat alatti szimbólumok valamelyike megegyezik a „Nyerő szimbólum” felirat alatt található szimbólummal. A játékos nyereménye az ehhez a szimbólumhoz tartozó – számmal és betűvel kiírt – nyereményösszeg.

A második játékban a játékmezőt lekaparva három azonos összeget kell megtalálni ahhoz, hogy nyereményt érjen el a játékos. Három egyforma összeg megtalálása esetén a játékos nyereménye annak az összegnek a számmal és betűvel is kiírt névértéke, amely háromszor szerepelt.

A harmadik játékban a kaparófelület alatti játékmezőben négy szimbólum található. A „vár” szimbólum megtalálása esetén a játékos nyereménye az ehhez a szimbólumhoz tartozó – számmal és betűvel is kiírt – összeg névértéke.

A negyedik játékban a bónusz játékmezőt lekaparva a játékosnak a „4”-es számot kell megtalálnia ahhoz, hogy nyereményt érjen el. Ebben az esetben a játékos nyereménye 1000 Ft.

A fentiek alapján nem nyertes a sorsjegy, amennyiben az első játékban a „Nyerő szimbólum” felirat alatt található szimbólum nem egyezik meg az „Ön szimbólumai” felirat alatti szimbólumok egyikével sem, a második játékban a játékmezőben három azonos összeg nem jelenik meg, a harmadik játékban a kaparófelület alatt nem található „vár” szimbólum, és a bónusz játékban a kaparófelület alatt nem jelenik meg „4”-es szám.

Egy sorsjeggyel legfeljebb négy nyeremény érhető el.

 

NYERÉSI ESÉLY: 1: 3,52

KIBOCSÁTOTT DARABSZÁM: 5 millió darab sorozatonként

SOROZAT: 002

A NYERŐ NÉGYES SORSJEGY NETTÓ NYEREMÉNYEIRE FORDÍTANDÓ ÖSSZEG FELOSZTÁSA:  

Nyermények 5 millió darabra
4 db 25 000 000 Ft
6 db 5 000 000 Ft
200 db 50 000 Ft
600 db 15 500 Ft
70 000 db 5 000 Ft
25 000 db 3 000 Ft
65 000 db 2 500 Ft
58 800 db 1 500 Ft
400 000 db 1 000 Ft
800 000 db 500 Ft

 

Forrás. Szerencsejáték Zrt

Címkék: sorsjegy,