Nulla százalékos szerencsejáték adó Oroszországban

2012-07-16
Vlagyivosztok azzal csábítja magához a befektetőket egy többmilliárd dolláros szerencsejáték komplexum felépítéséhez, hogy 0%-ra csökkentette a szerencsejáték adót.

 

Múlt héten nyilvánosságra hozták a befektetők számára készült dokumentumokat, és már várják a legnagyobb szerencsejáték vállalatokat, hogy a fejlesztés első fázisában benyújtsák elképzeléseiket.

Vlagyivosztok egyike annak a négy régiónak, ahol az orosz kormány engedélyezte a szerencsejátékokat. A kínai és a koreai határ közelében fekvő város körülbelül két órányi repülőútra van Szöul-tól és Tokió-tól.

 

 

A háromszakaszos beruházás 2016-ig tartó első fázisában 12 kaszinó építését tervezik, a teljes beruházási költség körülbelül 2 milliárd dollár lesz.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a vállalatok tevékenységét nem fogja szerencsejáték adó terhelni, cserébe Vlagyivosztok új munkalehetőségeket és a terület idegenforgalmának fellendülését várja.

 

A kezdeti irányelvek jövedelmezőbb feltételeket teremtenek a vállalatok számára, mint Makaó és Szingapúr. Makaóban, mely jelenleg a világ legnagyobb szerencsejáték piaca (2011-ben 33,5 milliárd szerencsejáték bevételt könyvelt el) 39 százalékos, Szingapúrban pedig 15 százalékos a szerencsejáték adó, Nevadában pedig a tiszta játékbevétel 6,75 százalékát kell adóként befizetni.

 

Az orosz elképzeléssel egyidőben egyébként több ázsiai ország, például a Fülöp-szigetek és Vietnám is a kaszinó-beruházásoktól várja a turizmusból származó jövedelme fellendülését.