Növekvőben a spanyol online pókerpiac

2012-10-11
Négy hónap telt el a szabályozott spanyol online pókerpiac beindulása óta, és a kezdeti döcögés után a forgalom egyenletesen növekszik.

 

A forgalomnövekedés főleg a PokerStars-nál érzékelhető, mely a PokerScout adatai szerint jelenleg a spanyol piac kétharmadát tudhatja magáénak a készpénzes játék szektorban.

 

Spanyolországban június 5-én indult a szabályozott online póker. A liszensszel rendelkező pókertermek a spanyol játékosokat elkülönített .es végződésű weboldalakon kötelesek kiszolgálni, és az összes bevétel 25 százalékát kell befizetniük az adóhivatalnak.

 

Mikor az első termek megnyitották virtuális kapuikat, a kezdeti csúcs hamar csendesedni kezdett, és a készpénzes játékok forgalma még júniusban csökkenni kezdett. A PokerStars.ES körülbelül 15 százalékkal esett az első két hét folyamán.

Az utóbbi három hónapban azonban a forgalom folyamatosan nőtt, és már a kezdeti felfutás csúcsát is túlszárnyalta. A PokerStars.ES készpénzes játékának forgalma átlagosan 1500 aktív játékost jelent, ami 20 százalékkal magasabb, mint ami az indulásnál volt, és 40 százalékos növekedés a júniusi mélyponthoz képest.

A PokerStars.ES várhatóan hamarosan átveszi olasz megfelelőjétől az egy szabályozott országban működő legnagyobb pókeroldal megtisztelő címet. Ott fog loholni a Winamax.FR, a csak francia játékosok számára elérhető oldal nyomában, ami nemzetközileg a hatodik legnagyobb pókeroldal, és egyben a legnagyobb nem-nemzetközi pókerhálózat.

 

A PartyPoker.ES, a harmadik Spanyolországban, szintén növekedőben van, körülbelül 25%-kal erősödött a megnyitása óta. A portál két brandet üzemeltet Spanyolországban ugyanabban a hálózatban, a PartyPoker-t és a bwin-t.

Áthidalta a szakadékot a második legnagyobb oldal, a 888 mellett, mely szembement a trenddel és 20 százalékos csökkenést szenvedett el megnyitása óta. Ez részben azzal a döntéssel magyarázható, hogy a nem spanyol játékosok nem játszhatnak a továbbiakban a 888.ES oldalon. A PartyPoker továbbra is bárki számára engedélyezi, hogy spanyol oldalain regisztráljon.

 

A piac egészének növekedése egyrészt a spanyol marketingnek – mint például a PokerStars és Rafael Nadal szerződése -, másrészt a növekvő bizalomnak köszönhető. 

Egy biztos, a spanyol piac növekedése egyértelmű pozitív példát jelenthet a gondban lévő francia és olasz szabályozott piacok számára. 

 

Forrás: PokerFuse