Norvégia - Svédország: Megszórhatják egymást a skandinávok

2019-05-13
A svédek és a norvégok sem fukarkodtak a gólokkal a vb-n, csak amíg a norvégok inkább kapják, addig a svédek inkább lövik a gólokat

Norvégia - Svédország

Online sportfogadás tipp: 5,5 gól felett

Unibet odds: 1,70

Kezdés: hétfő, 20:15

 

Svédország rosszul kezdte a vb-t, belenézett a csehek elleni 5-2-be. Nem pörögtek a háromkoronások, picikét álmoskás játékkal, kevés agresszivitással léptek jégre, ki is kaptak. Aztán a kijózanító pofon után jött egy önbizalom-növelő győzelem, bár az olaszok legyőzése inkább a kötelező kategória. Ugyanakkor a taljánok ellen már nem lazsáltak a svédek, 8-0-ra nyertek.

Így két kör után 3 pontjuk van, ami azért nem sok, az olaszokat azért nem volt nagy dolog legyőzni. A norvégok akárcsak oly sokszor a vb-n, ismét hozták a gólgazdag meccseket. Az oroszok ellen 5-2-re kaptak ki, a 3. harmadban, amikor az oroszok magabiztosan vezettek, sikerült ütni két gólt a sok kapott mellé, így legalább az eredmény 'kinézett valahogy'. Aztán a csehek ellen jött egy még nagyobb zakó, minden harmadban minimum kettőt ütöttek a csehek, a vége 7-2-es cseh siker lett. Ott egész komoly attack volt cseh részről főleg, a 42 kapuralövés egész komoly szám, de még a norvégok 24 lövése sem kevés. 66 lövés volt azon a meccsen, hát nem csoda, hogy a 9 gól összejött. Az oroszok ellen 27-27 lövést tett kapura mindkét csapat, de az oroszoktól azért megszokhattuk, hogy szeretik cifrázni, szeretnek 'játszani', és azért ők nem lőnek el minden korongot mindenhonnan.

A norvégok egyébként elég érdekes sorsolást kaptak, mert az első meccseken papíron erősebb csapatokkal találkoznak, és eddig ezek a csapatok nem csak papíron erősebbek. A norvégok nekik rontanak, felvállalják a nyílt hokit, aztán általában ráfaragnak. Aztán a csoportmeccsek 2. felében jönnek a nyerhető meccsek, ahol még a top4-et is meg lehet célozni akár, de ahhoz egy 'nagy vadat' el kéne ejteni. Maradt a svéd meg a svájci válogatott... Aztán ezt követően jön az Ausztria, Olaszország, Lettország elleni meccs, ahol a pontokat lehet gyűjtögetni, és ugye az olaszokat kell majd mindenképp megverni a bennmaradásért.

Visszatérve a meccsünkre, a svédek azért csak benyeltek 5 gólt a csehektől, de az sem volt épp alibi-hoki, a 32-32 lövés is jelzi, hogy nem csak a korongot tologatták. A norvégoktól ma sem várhatunk mást, látványos jéghokit játszanak, de saját magukra nézve jobb csapatok ellen ez öngyilkos taktika. Ettől függetlenül mi jól fogunk szórakozni, és talán még ők is.

Címkék: sportfogadás, tipp,