Norvégia-Magyarország: Nagyobb bajok védekezésben lehetnek

2018-11-22
Már tíz nap sincs hátra, és kezdődik a 2018-as női kézilabda-Eb. A magyar válogatott idén is a legjobbakkal találkozik a rövid felkészülési fázisban, a Möbelringen kupán az első ellenfél a házigazda Norvégia lesz.

Norvégia - Magyarország

Női kézilabda - felkészülési meccs

 

Online sportfogadás tipp: Norvégia góljai 29,5 felett

Unibet odds: 1,72

Kezdés: csütörtök, 18:15

 

Mint kiderült, Hornyák Dóra gyermeket vár, Kisfaludy Anett pedig sérült, így két olyan magyar hölgy ott sem lehet az Eb-n, akik amúgy ott lettek volna. Szekeres Klára ugye szintén az egész idényt kihagyja, így evidens, hogy ő sem lehet a csapatunk tagja. Három olyan játékos, akik védekezésben pótolhatatlanok, és ez nem túlzás. Azt pedig már említeni is kár, hogy Tomori Zsuzsa sérült, hisz szegény mikor nem az??? Ráadásul ők mind a tengelyben tudnak védekezni, hármas védőként tudnak játszani, így viszont marad egyedül Mészáros. Ő mondjuk nagyon jó formának örvend, a Fradi egyik legjobbja volt ősszel, de így a válogatottban is elöl-hátul szükség lesz rá, ki tudja, mennyi maradt benne így év végére.

Planétát átlőni nehezen lehet, de lábbal azért verhető. Ha lábon megverik, akkor marad a szabálytalanság, és egy esetleges kettő perces pihenő. Nagyon keskeny lesz ez a magyar csapat, ami a védekezést illeti, Rasmussen pedig vakarhatja a fejét, hogy mi lehet a megoldás. Nyilván a Möbelringen Kupa a kísérletezésről fog szólni, mert támadó oldalon azért megvannak az emberek, meg az, hogy mit fogunk játszani. Hogy milyen szinten, az kérdéses. Viszont az, hogy a védekezéssel mi lesz, azt talán még a kapitány sem tudja.

Szombaton a BL-ben volt egy norvég-magyar párharc, a legjobb norvég együttes a Vipers 35gólt dobott a Fradinak. A Fradi szinte a magyar női válogatott, például egy Bíró-Schatzl-Háfra-Kovacsics-Mészáros-Klivinyi-Lukács-sort simán össze tud pattintani Rasmussen. Aztán ez kb. a legjobb sorunk, most függetlenül attól, hogy a kapuban Janurik és Kiss Éva is lazán első számú kapus lehet. Talán egyedül Kovács férhet be az ún. Fradi kezdőbe.

Miközben a norvég válogatott azért sokkal erősebb, mint a Vipers, gondoljunk csak például Kristiansenre, Oftedalra, Grimsböre... Visszatérve a BL-meccsre, a Vipers-Fradira, azért ott a magyar csajok közel sem voltak fittek. Ezért, illetve ezért is tippelünk mi arra, hogy a hazai közönség előtt játszó, erősebb norvég csapat örömkézivel, 70-80 %-on pörögve is, eljut 30-ig.

Címkék: sportfogadás, tipp,