Női vízilabda világkupa - Az olaszok nyerték a "magyar csoportot"

2014-02-19
Bár nem szállt medencébe kedden, eldőlt, hogy a magyar női vízilabda-válogatott a legjobb esetben is csak második lehet világliga-selejtezős csoportjában.

 

A hármas másik két tagjának összecsapását ugyanis - a vizes sportok nemzetközi szövetsége, a FINA honlapjának beszámolója szerint - az olaszok odahaza megnyerték a görögök ellen (10-9), így előbbiek három meccsen gyűjtött 9 pontjukkal már megszerezték a csoportelsőséget és bejutottak a június közepi, pekingi szuperdöntőbe függetlenül a még hátralevő két mérkőzés eredményétől. 

 

Az Európa-bajnoki címvédő olasz válogatott, amely az első mérkőzésen 9-7-re győzött, a 2012-es Eb-n bronzérmes, a londoni olimpián negyedik magyar csapattal március 18-án játszik megint, s Merész András gárdájának nemcsak ezt az összecsapást, hanem a görögökkel szintén idehaza vívandó, április 22-én esedékes csoportzáró meccset is meg kell nyernie a második hely eléréséhez. Utóbbit ráadásul legalább négy góllal, mivel az első, kinti találkozón a görög együttes diadalmaskodott 14-11-re. 

 

A második pozíció amúgy elvben még továbbjutást érhet, ehhez azonban az is kellene, hogy a másik európai selejtezőcsoportban az oroszok ne gyűjtsenek több pontot, mint a Merész-csapat, illetve pontegyenlőség esetén a magyarok gólkülönbsége jobb legyen, mint az oroszoké. 

 

Az A jelű trióban a spanyolok kedd este szintén révbe értek: a világbajnoki cím védői hazai medencében is legyűrték az oroszokat (13-11), ezzel szintén tagjai a nyolccsapatos szuperdöntőnek.

 

Csoportállások:

A csoport: Spanyolország 9/3, Oroszország 3/3, Nagy-Britannia 0/2 

B csoport: Olaszország 9 pont/3 mérkőzés, Görögország 3/3, Magyarország 0/2

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,