Női vízilabda Világliga - Negyedik lett a magyar csapat

2013-06-06
A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re elveszítette a bronzmérkőzést az Egyesült Államok csapatával szemben, így negyedikként végzett a Világliga Pekingben rendezett nyolccsapatos szuperdöntőjében.

 

Eredmény, a 3. helyért:

Egyesült Államok-Magyarország 10-9 (1-4, 2-1, 5-1, 2-3)

 

Parádésan kezdett az olimpiai bajnoki címvédő amerikaiak ellen Merész András szövetségi kapitány Eb-bronzérmes, londoni olimpiai negyedik helyezett együttese, amely 5-1-es vezetésre tett szert, elsősorban Miskolczi Kitti és Szűcs Gabriella szebbnél szebb találatainak, s a kapuban remeklő Kasó Orsolyának köszönhetően, de az egész csapat jeleskedett védekezésben és támadásban egyaránt. 

Amint az a vizes sportok világszövetsége, a FINA élő internetes tévéközvetítéséből kiderült: az idilli állapot a második negyed elejéig tartott, mert a mostanit megelőző években a Világliga első helyét "kibérlő" tengerentúliak magukhoz tértek, s a harmadik játékrész elején felzárkóztak 5-4-re. Erre még érkezett hatásos válasz Szűcs révén, akinek lövése nyomán a labda a jobb felső sarokban kötött ki, a folytatás azonban magyar szempontból drámaira sikeredett. A világversenyeken a piros-fehér-zöld színek képviselőit rendre legyűrő, s ezúttal is jelentős fizikai fölényben levő amerikaiak rendkívül erős tempót diktálva nemcsak egyenlítettek, de a vezetést átvéve a befejező nyolc percben 9-6-ra alakították az állást. 

A negyed közepén - tízpercnyi magyar góltól mentes játék után - Antal Dóra szépített, majd ugyanő módosította 8-9-re az eredményt. Az ellenfél is betalált (10-8), ám szűk két perccel a vége előtt Keszthelyi Rita kapufás góllal visszahozta a magyar reményeket. Egyenlíteni azonban már nem sikerült, így Takács Orsolyáéknak be kellett érniük a negyedik hellyel, s a FINA Vl-premizálási rendje szerint az ezért a pozícióért járó 25 ezer dolláros pénzjutalommal.

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,