Női kosárlabda: Ezúttal a magyarok ellen fogadunk

2018-07-12
Szégyen-nem szégyen, de a sportfogadás ritkán szól az érzelmekről. Márpedig, ha kívülállóként próbáljuk nézni a magyar-szerb u20-as női kosármeccset, akkor nagyjából 50-50% esélyt látunk a továbbjutásra, miközben a szorzók mást sejtetnek

Magyarország - Szerbia

U20-as női kosárlabda Európa-bajnokság

 

Online sportfogadás tipp: Szerbia győz

Bwin odds: 3.00

Kezdés: csütörtök, 18:00

 

Júniusban egy spanyolországi tornán felkészülési meccsen Törökék 72-59-re legyőzték Szerbiát, mind a négy negyedet megnyerve. Ez tény.

Ám az is tény, hogy az edzőmeccs volt, ráadásul azóta a keretek is változtak. Szerbia itt az Eb-n csak Oroszország ellen kapott ki (amely válogatott azóta óriási meglepetésre kiesett), viszont magabiztosan verte Szlovéniát és Németországot, majd az egyenes kiesés szakasz első meccsén megsemmisítő csapást mért Szlovákiára.

Szerbia 24-15-ös első negyeddel indított északi szomszédunk ellen, aztán csak hízlalta az előnyt. Ivana Raca 36 ponttal és 10 lepattanóval volt a vezér, Szerbia 100 pontot szórt, miközben csak 61-et kapott. Az utolsó játékrészben sem vett vissza, ott 32 egységig jutott, pedig bőven visszavehetett volna.

A ketteseket 51%-kal dobták, de az egész tornán jól dobnak, szóval 'fel lehet kötni a gatyát' a magyar csajoknak. A triplákat 43%-kal dobták, szintén a kiváló kategória. A 23 triplakísérletből 10-et a gyűrűbe küldtek, és igazából a 80%-os büntetőzést is bármikor aláírná egy csapat.

Mi sem játszottunk rosszul a belgák ellen, 66-48 arányban sikerült nyerni, de azért nem volt minden fenékig tejfel. A belga válogatottnak nem épp a védekezés az erőssége, ennek ellenére az a 66 dobott pont nem tűnik soknak. Ok, hogy Belgium ellen belefért az is, hogy 70-80%-ot nyújtanak a csajok, de ellenpéldaként ott vannak a szerbek, akik a 4. negyedben is apait-anyait beleadtak.

Semmiképp sem tűnik rossz mentalitású együttesnek a szerb. A kosáriskolájukat jól ismerjük, a védekezésük rendben van, jól dobnak, szóval nem tűnik ez annyira tutinak, mint az oddsok mutatják. Egyénileg jók, csapatként jók, (sajnos) a szerb-siker 3.00-as szorzóért value-bet kategória.

Címkék: sportfogadás, tipp,