Női kézilabda KEK - Nagyon kikapott az FTC Viborgban

2014-03-04
Nyolcgólos vereséget szenvedett az FTC a Viborg otthonában a női kézilabda KEK negyeddöntőjéban, a párharc hétfő esti első mérkőzésén.

 

A 2011-ben és 2012-ben KEK-győztes FTC a még versenyben lévők közül az egyik legerősebb ellenféllel találkozott, a Viborg ugyanis 2006-ban, 2009-ben és 2010-ben első volt a Bajnokok Ligájában.

 

Az első félidő nagy részében kiegyenlített játék zajlott a pályán, de az első perceket leszámítva inkább a dánok vezettek. Komoly előnyre azonban jó darabig nem tudtak szert tenni, a legnagyobb - négygólos - különbség a szünetre alakult ki.

 

A fordulás után nem jött össze a felzárkózás, sőt, a Viborg eredményesen alkalmazta a leindítást, így a 38. percben már nyolc góllal vezetett (25-17). A magyar időkérés után némileg felzárkózott az FTC (27-22), ám a feltámadás csak rövid ideig tartott, bő tíz perccel a vége előtt már kilenccel vezetett a Viborg (32-23). Elek Gábor vezetőedző újabb időkéréssel próbálta felrázni csapatát, a dánok azonban a hajrában magabiztosan őrizték tetemes előnyüket.

 

A visszavágót szombaton rendezik a népligeti Elek Gyula Arénában.

 

Női KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés: 

Viborg (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria 40-32 (18-14)

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,