Női kézilabda Eb - Elődöntőt érhet a románok elleni győzelem

2012-12-10
Amennyiben a magyar női kézilabda-válogatott kedden legyőzi a román csapatot, és az oroszok nem nyernek a spanyolok ellen, Karl Erik Böhn szövetségi kapitány együttese bejut a szerbiai Európa-bajnokság elődöntőjébe.

 

A feladat nem egyszerű, hiszen a csapat motorja, Görbicz Anita vírusos megbetegedése miatt a vasárnapi, Montenegró elleni találkozót is kihagyta (28-26-os vereség lett a vége), míg a gólerős és remekül védekező Tomori Zsuzsannát az európai szövetség első fokon egy mérkőzésre eltiltotta a bírók sértegetése miatt. A magyarok fellebbeztek, és még mindenképpen a kedd esti (20.15) összecsapás előtt eldől, játszhat-e a kiváló átlövő.

 

A válogatottnál volt egy csere is: Vincze Melinda helyett a nemrég honosított, fehérvári Triscsuk Krisztina került be a keretbe. A korábban vádlisérüléssel kezelt irányító-átlövőnek ez lesz a debütálása a magyar nemzeti csapatban.

 

A középdöntő újvidéki csoportjának küzdelmeiből még két forduló van hátra. Az olimpiai ezüstérmes montenegróiak egyelőre nem veszítettek pontot, így szinte már az elődöntőben vannak. Az erről az ágról kiadó további egy helyért a magyar, a román, a spanyol és az orosz csapat küzd. Amennyiben a magyarok nem tudnak kedden este nyerni, akkor a román, valamint a délutáni spanyol-orosz párharc győztese is reményt keltő pozícióba kerül. 

 

"A hátralévő két ellenfelünk teljesítménye a hullámvasútéhoz hasonlítható. Vannak remek és pocsék napjaik. Kérdés, hogy velünk melyik állapotukban találkoznak. És persze az is, hogy mi milyen formában leszünk. Görbicz játékában ugyan reménykedem, de nincs sok esély rá, mert nagyon sokat fogyott az utóbbi napokban" - mondta az MTI-nek Böhn, hozzátéve: Tomoriért - aki "a montenegróiak ellen annyi ütést kapott fejre és testre, hogy egy bokszolónak is elég lett volna" - harcolnak. 

"Sajnos, a játékvezetők megelégedtek annyival, hogy az első félidőben Tomoriról piros lappal kiküldtek egy játékost, de a folytatásban már elnézték az ütéseket. Erre lett mérges, és végül őt is kiállították végleg" - fogalmazott a norvég szakvezető.

Kiemelte: Triscsuk becserélésével további variációs lehetőségekre nyílik lehetőség mind az irányító, mind pedig az átlövő poszton. Hozzátette: persze ezt akkor lehetne maximálisan kihasználni, ha Görbicz és Tomori is rendelkezésre állna.

"A csapat eddig is megmutatta, hogy éles szituációban jó játékra képes. Most is ebben bízom, mert nagyon jól összekovácsolódott a gárda" - mondta Böhn.

 

A II. csoport további programja és állása:

    kedd:

Spanyolország-Oroszország 16.15

Montenegró-Németország 18.15

MAGYARORSZÁG-Románia 20.15

    csütörtök:

Montenegró-Spanyolország 16.15

Románia-Németország 18.15

MAGYARORSZÁG-Oroszország 20.15

 

1. Montenegró 6 pont,

2. Magyarország 4,

3. Románia 3,

4. Spanyolország 2 (80-83),

5. Oroszország 2 (74-77),

6. Németország 1

 
 
Forrás: MTI
 
Címkék: kézilabda,