Női kézilabda BL - Négyes döntő lehet a nőknél is

2013-07-25
A végrehajtó bizottság döntése értelmében az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a férfiak sorozatához hasonlóan a női Bajnokok Ligájában is lehetőséget ad arra, hogy a legjobb csapatok négyes döntőben (Final Four) döntsék el a végső sorrendet.

 

A magyar szövetség közleménye szerint az első négyes döntőre már a következő, azaz a 2013/2014-es szezonban sor kerülhet. A Final Four tervezett időpontja 2014. május 3-4. 

 

Az EHF szeptember 10-ig várja a pályázatokat a rendezési jogért versenybe szálló szervezetektől, majd szeptember 20-án hoz döntést. Amennyiben nem érkezik megfelelő pályázat, a Final Fourt leghamarabb a 2014/2015-ös szezonban vezethetik be a női Bajnokok Ligájában. 

 

A négyes döntő megrendezésére a klubok mellett a nemzeti szövetségek, csarnokok, ügynökségek vagy egyéb szervezetek pályázatát is várják.

 

Márciusban Michael Wiederer, az EHF főtitkára Budapesten - miután találkozott a magyar szövetség vezetőivel - bejelentette: nagy az igény a magyarok részéről, hogy az első női Final Fournak Budapest legyen a házigazdája.

 

A férfiak mezőnyében 2010 óta rendeznek négyes döntőt a legrangosabb európai klubsorozatban.

 
Forrás: MTI
 
Címkék: kézilabda,