Női kézilabda BL - Megkezdi menetelését a címvédő Győr és az FTC

2013-10-04
A hétvégén megkezdi szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligájában a címvédő Győri Audi ETO KC és az FTC-Rail Cargo Hungaria.

 

A győriek egy régi ismerőst fogadnak, a korábbi sikercsapat Hypo NÖ-t. A nyolcszoros BL-, illetve BEK-győztes osztrákok az utóbbi években meg sem közelítik azokat az eredményeket, amelyeket a kilencvenes években értek el, így a papírforma is biztos ETO-sikert ígér. Az még kérdéses, hogy a világklasszis irányító Görbicz Anita sérülése után vállalni tudja-e a játékot.

 

Ebben a csoportban szerepel még a német Thüringer HC és a romániai Nagybánya (Baia Mare), Ambros Martin együttese toronymagas esélyese az első helynek.

 

Az FTC-Rail Cargo az előző kiírásban a középdöntős szakasz feléig remekül haladt, de a sérülések miatt nem sikerült a négy közé jutás. Idén már az elődöntőt célozta meg Elek Gábor vezetőedző csapata. Az első ellenfél a sorban a dán Midtjylland, s van esély az idegenbeli győzelemre is. A csoportban még a montenegrói Buducsnoszt Podgorica és a lengyel Lublin vár a ferencvárosiakra.

 

A magyar érdekeltségű csoportok hétvégi programja:

 

1. forduló:

    A csoport:

Győri Audi ETO KC-Hypo NÖ (osztrák), szombat 18.30

Thüringer HC (német)-Baia Mare (román), Nordhausen, vasárnap 15.00

    B csoport:

Midtjylland (dán) - FTC-Rail Cargo Hungaria, Ikast, vasárnap 17.00

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Lublin (lengyel), vasárnap 19.00

 
Forrás: MTI
 
Címkék: kézilabda,