Női kézilabda BL - Győri siker a Larvik otthonában

2013-02-16
A Győr a második félidőben bemutatott rendkívül hatékony védekezésének köszönhetően 24-18-ra nyert a Larvik otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének harmadik fordulójában.    A két négypontos csapat csatájából győztesen kikerült magyar bajnok továbbra is egyedüliként százszázalékos a sorozatban.

    Női BL, középdöntő:
    I. csoport, 3. forduló:
Larvik (norvég)-Győri Audi ETO KC 18-24 (10-8)

A magyar csapat gólszerzői: Rédei-Soós 6, Szepesi 4, Radicevic 3, Görbicz 3/3, Lekic 3, Löke 3, Korsós 1, Amorim 1

    A találkozó elején mintha az öltözőben ragadt volna a magyar bajnok, ezt ki is használta a norvég sztárcsapat, és egy 3-0-s rohammal kezdte az összecsapást. Az első győri gólra - amelyet Radicevic szerzett - csaknem hét percet kellett várni. A hazaiaknál támadásban Sulland, a kapuban pedig a 37 éves Leganger nyújtott kiemelkedő teljesítményt, így Ambros Martin 6-2-es hazai vezetésnél időt kért. A spanyol mester szavainak eredményeként sokkal összeszedettebben kezdett játszani a Győr.
    A folytatásban sok kiállítás és kemény védekezés jellemezte a játékot, a Győr a szünetig kétgólosra dolgozta le hátrányát (10-8).
    A fordulást követően mindkét gárda kissé kapkodva kezdett, de a Győr hamarabb rendezte sorait. Ennek, valamint Lunde fantasztikus védéseinek is köszönhetően előbb egyetlen gólra jött fel, majd nem sokkal később Amorim révén egyenlített (13-13). Rédei-Soós átlövésből szerzett vezető gólját követően már időt is kellett kérnie a norvégok vezetőedzőjének.
    A folytatásban kiváló kapusteljesítmények mellett fej fej mellett haladtak a csapatok, majd Szepesi egymást követő három találatával először vezetett három góllal a magyar csapat (17-20). Természetesen jött is a norvég időkérés, ám ezt követően Löke harcolt ki egy emberelőnyt, a két percet pedig 2-0-ra nyerte a Győr, majd Szepesi gyorsindításból ejtett, s ezzel el is döntötte a találkozót.
    Ambros Martin játékosai harmadik középdöntős meccsükön is 20 gól alatt tartották ellenfelüket.

    Később:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Randers (dán), vasárnap 19.00
   
    Az állás: 1. Győr 6 pont/3 mérkőzés, 2. Larvik 4/3, 3. Podgorica 0/2 (35-47), 4. Randers 0/2 (37-50)

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,