Női kézilabda-vb - Hajdu: most jön a legfontosabb mérkőzés

2013-12-14
Hétfőn, 17.30-kor Újvidéken találkozik az olimpiai és világbajnoki bronzérmes spanyol csapattal a magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai vb nyolcaddöntőjében, és ezt a csatát Hajdu János szövetségi kapitány a torna legfontosabb mérkőzésének tartja.


A szombati szünnapon a szakvezető az MTI-nek elmondta: a csehek, a tunéziaiak és az ausztrálok elleni győzelmek után a románoktól és a németektől elszenvedett két vereség  miatt "csak magunknak köszönhetjük, hogy a spanyolokat kaptuk a kieséses szakasz első állomásán".

Kiemelte: bízik a továbbjutásban, mert csapata a németek ellen már nagyon jól játszott, és a kulcsemberek is egyre hatékonyabbá váltak, ráadásul Soós Viktória beállításával a korábbinál mozgékonyabb és így veszélyesebb lett a támadóalakzat.

"Ha van valaki, aki felnő Görbicz mellé, akkor az irányítónak is több helye lesz, nem kell az ellenfélnek csak rá figyelnie. Ezt láttuk pénteken is: Soósra kiléptek, Görbicznek meg több területe adódott, így aztán sok helyzete és lövése volt" - tette hozzá Hajdu.

Kitért rá, hogy ebből kiindulva néhány játékosnak bátrabban kellene támadnia a védőfalat, nem kell félni a feladatoktól, a lövésektől.

"Ha az ellenfél érzi rajtunk, hogy nem vagyunk elég agresszívek, akkor abból neki lesz több ereje, és elhiheti, hogy van keresni valója. Ezt kell elkerülni a folytatásban. Most jön a legfontosabb mérkőzésünk.

Ha nyerünk, akkor teljesítettük az elnökség által elénk tűzött célt, ha nem, abba belegondolni sem merek..." - mondta Hajdu.

A spanyol és a magyar csapat eddig 18-szor találkozott egymással, kilencszer a magyarok győztek, öt döntetlen mellett pedig négy spanyol siker született. Legutóbb ugyancsak Újvidéken, a tavalyi Eb-n, december 7-én a magyarok 32-31-re nyertek.

Ha a Hajdu-csapat nyer, szerdán - már Belgrádban - a hétfői brazil-holland összecsapás győztesével találkozik.A felső ág további programja:


nyolcaddöntők:
december 15., vasárnap
Németország-Angola, Újvidék, 17.30 (4. sorszámú nyolcaddöntő)
Franciaország-Japán, Belgrád, 18.00 (6.)
Lengyelország-Románia, Újvidék, 20.15 (5.)
Dánia-Montenegró, Belgrád, 20.45 (3.)

december 16., hétfő:
MAGYARORSZÁG-Spanyolország, Újvidék, 17.30 (2.)
Brazília-Hollandia, Belgrád, 18.00 (1.)
Norvégia-Csehország, Újvidék, 20.15 (8.)
Koreai Köztársaság-Szerbia, Belgrád (7.) 20.45


december 17., kedd
    szünnap

december 18., szerda
    negyeddöntők (17.30 és 20.15):
1. sorszámú nyolcaddöntő győztese-2. sorszámú nyolcaddöntő győztese, Belgrád (I. sorszámú negyeddöntő)
7.-8. Belgrád (IV.)
5.-6., Újvidék (III.)
3.-4., Újvidék (II.)

december 19., csütörtök
    szünnap

december 20., péntek (Belgrád)
    elődöntők  (18.00 és 20.45)
I.-II.
III.-IV.

december 21., szombat
    szünnap

december 22., vasárnap (Belgrád)
a 3. helyért 14.30
döntő 17.15

Forrás: MTI
   

Címkék: kézilabda,