Női kézi-Eb: Norvég kiütésre számítunk délután

2018-12-12
Norvégia lassan melegedett be, az első csoportkörben két vereséget is elkönyvelt Németország valamint Románia ellen. Így nincs saját kezükben a sorsuk, a továbbjutáshoz külső segítségre is szükségük lesz az északiaknak.

Spanyolország - Norvégia

Online sportfogadás tipp: Norvégia 30.5 gól felett

Unibet odds: 1,93

Kezdés: szerda, 15:45

 

Érdekes kis Eb ez, és nem csak azért, mert Norvégia a papírforma alapján aligha jut tovább. Az EHF lebonyolítása nem feltétlenül a fair play szerint működik, mert például mi magyarok három napot pihentünk két meccs között, addig például a norvégok tegnap este 23 óra környékén fejezték be a hollandok elleni találkozót, ma, azaz szerdán már 15:45-től játszaniuk kell.

Viszont legalább annak 'örülhetnek' Sullandék, hogy Spanyolország is pályán volt tegnap, és egy ki-ki meccset játszott a románokkal. Sokáig nagyon jól álltak Penáék, de egyre jobban elfáradtak, a végjáték pedig már Romániáé volt.

A spanyol csapat a 2. kör leggyengébb együttese, van egy-két rutinos spíler, Martin vagy Pena, de a többiek fiatalok, akik első nagy tornájukon szerepelnek jobbára. A norvégoknál meg olyan rutinos világsztárok vannak a keretben, mint Lunde, Löke vagy Herrem, de Sulland, Kristiansen, és a többiek is sok nagy meccset megvívtak életükben.

A norvégoknál számíthat, hogy sokkal rutinosabb csapat, többet is bír, ráadásul a hollandok feladták a keddi találkozójukat, és inkább a németek elleni ki-ki meccsre fókuszáltak. Spanyolország rengeteget fog hibázni, de biztosan szeretnének játszani egy jót. Ezeknek a fiataloknak élmény lesz ez a találkozó, nincs igazából tétje, így görcsölni sincs min. Ha úgy állnak oda, hogy játszunk egy jót, akkor mi csak jól járhatunk, mert kapunk egy könnyen emészthető találkozót, ahol valószínűleg lesz közte 15-12 gól, és bár nem rágjuk le a körmünk, azért unatkozni sem fogunk. Norvégia ellenünk 38-ig jutott, márpedig a spanyol csapat picit olyan, mint a miénk, csak egyelőre gyengébb kivitelben, de stílusban hasonló. Ha Kristiansenék rajtunk átrohantak, és majdnem 40-et dobtak, akkor vélhetően a spanyolok ellen is össze fog jönni minimum 31 dugó. Egyébként pedig jó mentalitású együttes a norvég, mindig az adott feladatra koncentrál, és most az a feladat, hogy meg kell verni a spanyolokat. Aztán hogy a másik két meccsen számukra jól vagy rosszul alakulnak az eredmények, az már rajtuk kívül áll.

Címkék: sportfogadás, tipp,