Női kézi-Eb: Mire megy Románia Neagu nélkül?

2018-12-14
Cristina Neagu a magyarok elleni meccsen ACL-szakadást szenvedett el, így őt ebben az idényben már nem látjuk játszani. Valószínű, hogy ezzel a sérüléssel a román válogatott érmes esélyei elszálltak.

Oroszország - Románia

Online sportfogadás tipp: Oroszország gljai 28,5 felett

Unibet odds: 1,81

Kezdés: péntek, 17:30

 

Neagu sérülése nagyon rosszul jött a román válogatottnak a és a Bukarestnek is. Ráadásul a CSM-nél még nagyobb a baj, hisz Kurtovic, a norvégok ásza még az Eb előtt komolyan megsérült. Visszatérve a román válogatottra, Neagu az alfa és az omega, és főleg támadásban. a román gólok 40%-ánál előkészített, azaz gólpasszt adott (jobbára Pinteának), vagy ő maga lőtt gólt.

Nélküle a román csapat nem lesz ugyanaz. Eleve rendkívül fáradt a román együttes, az első csoportkörben valószínűleg túlteljesített, még a norvégokat is legyőzte iskola-játékkal, aztán a 2. csoportkörre elfogyott minden erő. Éppen hogy, tényleg alig-alig sikerült megverni Spanyolországot, azt a csapatot, melyet például mi és a németek is bucira vertek. Mellette a 2. körben két zakó, Hollandia mellett ellenünk sem tudott nyerni Románia. Tényleg fáradt a csapat, a kulcsjátékosok rengeteg percet voltak a pályán, ólom-lábakon mozognak a lányok.

Közben az oroszok jóformán szórakoznak. A nyitómeccsen legyőzték a házigazda franciákat, majd behúzták a 2. meccsüket is, végül a szlovének elleni találkozó már tét nélkül zajlott, el is engedték. A 2. körben szintén két győzelemmel nyitottak Dmitrieváék, a 3. meccsüket ott is elengedték, Svédország többek közt Hagman 17 góljának köszönhetően nyert Trefilov csapata ellen. Ha lett volna tét, teljesen máshogy alakul a meccs, de az oroszok ott is csak lődörögtek. Tehát amíg az oroszok rengeteg energiát spóroltak, addig a románok minden meccsen vért izzadtak, és még Neagut is elveszítették.

Trefilov valószínűleg tudatosítja az orosz lányokban, hogy attól még nincs megnyerve a meccs, hogy Neagu nincs. Apait-anyait bele fognak adni Vyakhereváék, és ha jó mentalitással lépnek pályára, le fogják rohanni a román együttest. Románia le van lassulva, ha nem tudnak cserélni védekezés és támadás között, akkor végük van. Márpedig mi is sokszor tudtunk indításból gólt dobni, több alkalmunk volt rá, mint kis túlzással a másik öt meccsen együtt véve. Az oroszoknál Kuznetsova és Managarova rengeteg gólt dob majd gyorsindítás, labdaeladás után. Dmitrieva és főleg Vyakhereva pedig úgy kígyózik majd be a román védők között, mint pl. nálunk Háfra. Ő még kisebb, még kisebb rés is elég neki, nem fognak tudni ellene mit tenni a lassabb, nehézkesen mozgó román védők. A tippünk az, hogy az oroszok hozzánk hasonlóan lazán eljutnak minimum 30 lőtt gólig.

Címkék: sportfogadás, tipp,