Női kézi-Eb: Hollandia átfuthat a fáradt Románián

2018-12-16
A női kézi-Eb-n bronzmeccset már kicsivel ebéd után megrendezik, ezért hosszabb indoklásba most nem bocsátkozunk. Románia sajnos elveszítette legjobbját, így az elődöntő után a bronzmeccsen sem keleti szomszédunknak áll a zászló.

Románia - Hollandia

Online sportfogadás tipp: Hollandia góljainak száma 27,5 felett

Unibet odds: 1,87

Kezdés: vasárnap 14:00

 

Románia az első csoportkörben mindhárom meccsét behúzta, viszont nagyjából ott el is lőtte az összes puskaport. A 2. körben már jött két vereség, Hollandia és Magyarország ellen sem tudott győzni keleti szomszédunk, és a gyengécske spanyolokat is épphogy elkapta.

Azóta kidőlt Neagu, szegény az egész idényt kénytelen kihagyni ACL szakadás miatt. Románia az elődöntőben is legjobbja nélkül lépett pályára, és bár becsülettel küzdött, 28-22-re kikapott Oroszország ellen. Ha megnézzük azt a 22 dobott gólt, pont Neagu 7-8 gólja hiányzott (meg 5-6 gólpassza Pintea felé), és akkor igencsak szoros lett volna az az összecsapás.

Hollandia már a 2. körben találkozott Romániával, akkor 29-24 arányban nyerni tudott a narancs mezes együttes. Ott a 2. félidő elején dőlt el a meccs, amikor is Hollandia 15 perc alatt 10 gólt dobott, és mindössze hármat kapott. Ha visszaemlékszünk, félidőben még az első meccsen mi is egálon álltunk ellenük, aztán Grooték állva hagytak, akárcsak Romániát.

Helle Thomsenék előtt ott a recept, Románia ellen mindössze futni kell, gyorsan játszani, rendezetlen védelem ellen támadni, és zsebben a meccs. Ebben jók a hollandok, kapott gól után is gyorsan indulnak, és próbálják egy fázisból végigvinni a támadást. Az ellenfél így képtelen rendeződni, és képtelen cserélni is. Románia már a 2. csoportkörben is 29-et kapott a hollandoktól, azóta elveszítette Neagut, és még jobban elfáradt. A mi tippünk egyértelmű, Polmanék nagy tempót fognak diktálni, és szétfutják az ellenfelet.

Címkék: sportfogadás, tipp,