Női Junior kézilabda-vb: Már az elődöntő a tét a Románia elleni meccsen

2018-07-11
A magyar női u20-as kézilabda-válogatott kedden Szlovéniát verte el. Egy gyengébb első félidő után a másodikban esélyt sem adtak ellenfelüknek Háfráék, tizennégy góllal sikerült győzni. Románia valószínűleg keményebb ellenállást tanúsít majd.

Magyarország U20 (női) - Romána U20 (női)

Online sportfogadás tipp: Magyarország góljainak száma 28.5 felett

Unibet odds: 1.72

Kezdés: szerda, 16:15

 

Az utolsó csoportmeccsen Norvégia ellen 20 gólt sikerült összehozni az első félidőben, ott minden jól sült el. Szlovénia ellen viszont kis túlzással semmi sem sikerült, rossz és pontatlan játékkal kezdtünk. Golovin mester egy időkérésnél érdekeset mondott, elmaradt bemelegítésről esett szó, amit mi sajnos nem tudunk hová tenni, minden esetre érdekes információ volt. Ennek biztos oka volt, de lényeg, hogy ezt a hibát aligha követik el a csajok mégegyszer, de simán lehet, hogy önhibájukon kívül történt minden.

A 2. félidőben viszont jött a henger, az egyre fáradó Szlovénia már nem tanúsított komolyabb ellenállást.

Térjünk rá a Románia elleni találkozóra.

Románia gyengébb, mint mi. Ez tény. Lebecsülni nem szabad egyik ellenfelünket sem, viszont:

A handball.hu szakportál egyik cikke alatt 'Csaba327' nicknevű felhasználó kommentálta, hogy a románok egyetlen balkezes lövővel érkeztek (Daria Bucur), aki ráadásul kedden lesérült. Bokaszalagok húzódtak meg, be is dagadt, szakadás nincs, de nem tud pályára lépni már a vb-n, ellenünk semmiképp. Ő elvileg védekezésben is alapember, hármas védőt játszott, nélküle az amúgy is statikus román fal még sebezhetőbbé válik. Nálunk a jól egy-egyező belső emberek elvileg még jobban élhetnek, Kácsor, Háfra, Klujber és a többiek elemükben lehetnek.

Előny, hogy a román válogatott A Hódos Imre sportcsarnokban játszotta meccseit, míg mi végig a Főnixben léptünk pályára, sokkal inkább 'belaktuk', mint a román együttes. Egyébként pedig ha megnézzük, ez a román együttes tényleg inkább támadásban mutat szép dolgokat, mert a kapott gólok száma eléggé aggodalomra adhat náluk okot.

  • Románia - Japán: 30 kapott gól
  • Románia - Paraguay 25 kapott gól
  • Románia - Hollandia 29 kapott gól
  • Románia - Dánia 42 kapott gól (!!!)
  • Románia - Angola 22 kapott gól
  • Románia - Horvátország 25 kapott gól

Ami látszik, hogy gyengébb csapatok ellen sem volt olyan kemény a védekezés, azért egy Paraguay ellen 25 gólt kapni az jelez ezt-azt. Hollandia 29-ig jutott, az még hagyján, mert a holland erős csapat, de a Dánia ellen kapott 42-őt nem igazán lehet hová tenni.

Ehhez jön, amit korábban is írtunk, hogy a románok elveszítettek egy fontos játékost, aki a támadás mellett védekezésben is fontos láncszem volt, hármas védőt ráadásul sosem könnyű pótolni. Ha egy hármas védő esik ki, az bizony lyuk a falon. A magyar gólok számát 28.5-ből adja az unibet (is), a tippünk pedig, hogy a csajok meg fogják ugrani.

Az eddigiekhez jön, hogy tegnap a szlovén csapat főleg az elején, amíg partiban volt (sőt vezetett), sokszor játszott passzív jelzésig. Többször volt szerencséje, amikor Hlogyik védései után rendre visszapattant hozzájuk a labda. Aztán volt a mi felejthető első félidőnk, és így is 31-et dobtunk! Románia valószínűleg nem fogja csalni a játékot, beleállnak a meccsbe, aminek sokkal jobb tempója lesz, mint a keddi szlovének elleni első fi.-nek.

Nálunk a padról érkező játékosok is rendre hozzá tudnak tenni, és a románok eddig kétszer játszottak végső győzelemre is esélyes csapat ellen, mindkétszer 28.5 felett kaptak.

Címkék: sportfogadás, tipp,