Nincsenek kígyók a Sands Betlehem kaszinóban

2014-01-29
Egyesek szerint a kígyók szerencsét hoznak. Vajon tényleg van olyan, aki mérgeskígyóval a zsebében megy kaszinózni? A luxuskaszinó cáfol.

 

A Pennsylvániában fekvő Sands Casino Betlehem luxus hotel- és kaszinó tulajdonosai egy ideig csak nevettek a Facebookon terjedő pletykán, miszerint az általuk kezelt létesítményben emberek tucatjait harapta meg kígyó, amiket állítólag szerencsevadász emberek hurcoltak be oda kabalából. A híresztelést azonban annyian megosztották, és e-mailekben is körbeküldték, hogy jó hírnevük megőrzése érdekében kénytelenek voltak közleményt kiadni, miszerint "Létesítményünkben semmilyen kígyó által okozott incidens nem történt. Az épületbe a feladatot teljesítő állatokon kívül semmilyen más állatot nem engedünk behozni."

 

A futótűzként terjedő írásban az alábbiak szerepelnek. Egy közeli ismerős elment a kaszinóba, majd hazatérve egy csípést vett észre magán, amiről azt hitte, valamilyen rovar okozta. Mivel feldagadt, elment vele az orvoshoz, aki megállapította, hogy kígyóharapásról van szó. Az orvos még azt is hozzátette, hogy "Ön a 14. betegem ezen a héten, akit kígyómarás ért a Sands-ben." Itt a történet kitér arra, hogy sokak szerint a kígyó szerencsét hoz, és valószínűleg felelőtlen játékosok vitték be az épületbe az állatot vagy állatokat.

 

A történet valóságalapja egy Moore Township nevő általános iskolai tanárnővel történtekből fakad. Ő november 10.-én járt a Sands-ben, ekkor egy csípést vett észre magán, amiről azt hitte, hogy rovar okozta. Másnap az orvosa megállapította, hogy kígyómarás, és szakszerűen le is kezelte azt. Több héttel az eset utána Betlehem-i Egészségügyi Szolgálat felkereste őt, hogy a részleteket megtudakolja tőle. Kapcsolatba léptek a kaszinóval is, de ennyi idő elteltével már törlődtek a biztonsági kamera felvételei. Majd a terület mindkét kórházát megkérdezték, hogy kezeltek-e kígyómarásos beteget 2013-ban, és nemleges válaszuk birtokában lezárták az ügyet.

 

Hasonló módon Robert Caprari, a Pennsylvániai Állami Rendőrség egyik tisztje is megerősítette, hogy hasonló esetről nincs tudomásuk.

 

 

Címkék: kaszinó,