Nigéria - Guinea: Jöhet az első 0-0?!

2019-06-26
Kevesen fogadtunk volna arra, hogy a 2019-es AFCON első köre nem hoz 0-0-ás döntetlent. Az előző tornán kettőt is produkált az első csop.kör, pedig ott még kevesebb meccset is játszottak.

Nigéria - Guinea

Africa Cup of Nations - 2019

 

Online sportfogadás tipp: Döntetlen

Unibet odds: 3.10

Kezdés:  2019.06.26. 16:30

 

Bár a címben arra utaltunk, hogy az első 0-0-át várjuk (ami egyébként igaz is), de a tippünk az, hogy sima döntetlen lesz a meccs végeredménye. Tényleg gól nélküli remivel számolunk, de nekünk jó az 1-1 is, meg a 2-2, és így tovább, bár látva az első kört, azért ennél a 2-2-nél gólgazdagabb döntetlent nehéz elképzelni, hacsak össze nem bundáznak majd valamikor valakik egy jó 4-4-et mondjuk 4-0-ról...

Nigéria az első meccsén Burundi ellen játszott, sokan hittük -talán joggal- hogy jól megszórják ellenfelüket Chukwuezéék, de csak a legminimálisabb siker, az 1-0 jött össze, az is épphogy. Burundi igazából amíg bírta erővel, állta a sarat. A végjátékra azonban elfáradt, ezt Nigéria kihasználta, és megnyerte a meccset. Igen ám, de Guinea azért jobb erőkből áll. Legalábbis papíron, ha a neveket nézzük, meg a klubokat, ahol Guinea játékosai játszanak. Naby Keitáék viszont Madagaszkárt sem tudták legyőzni, ezek után meglepő lenne, ha a Zöld Sasokat intéznék el. Persze miért ne, minden meccs más, de azért nehéz elképzelni.

A mi tippünk, hogy Nigéria langyos fociját látva Guinea ellen az már kevés lesz. ráadásul ha Guinea tovább akar jutni, akkor legalább egy pontot valahogy össze kéne kaparni. Persze a győzelem lenne az igazán jó eredmény, de a remi a minimum.

Ez a döntetlen egyébként Nigéria számára sem lenne tragédia, két meccs után 4 pont, az rendben van, mivel a 4 legjobb csoport harmadik is továbblép. A Zöld Sasok Burundi ellen sem 'törték magukat' hogy kiüssék szerényebb tudású ellenfelüket. Az a foci Guinea ellen kevés lehet, bár ehhez Keitáéknak is többet kell beletenni. Viszont a Guineai együttes akár úgy is gondolkodhat, hogy ha Madagaszkárt nem sikerült megverni, akkor Nigériának sem kéne nekimenni. Inkább egy biztosabb 1-0, aztán a csoport utolsó meccsén Burundit kell megverni a továbbjutáshoz, lehetőleg 2-3 góllal, és akkor biztos a továbbjutás.

Az iksz tehát -ha nem is tökéletes-, de jó eredmény mindkét csapatnak.

Címkék: sportfogadás, tipp,